Задача 04. Game Number Wars - While Loop
Здравейте колеги,
решавам задачите от предходните изпитни варианти и имам проблем при задачите от while loop.
Например задача 04. Game Number Wars от Programming Basics Online Exam - 9 and 10 March 2019.
Ето условието към нея: https://softuni.bg/downloads/svn/programming-basics-v4/course-directories/may-2019/2019-01/Exam/04.%20Game%20Number%20Wars.pdf
Някои може ли да помогне с решаването и на C# и със самата логика. Ще съм много благодарна
.
Здравей, Stani82,
За съжаление не познавам синтаксиса на Javascript, иначе логиката не е много различна като гледам... За дразнене няма място, по-скоро има място за незнание от моя страна.
Не знам и как да тествам програмата... освен със Съдията.
Решението ти не е много по-различно от моето предложение, т.е. много близко си до 100/100. Като начало ти препоръчвам да изчистиш грешката относно финала и после, ако проблемът не се реши на 100%, то реши и уточнението.
Моля за малко уточнение...
let playerOneName = input.shift(); - с това въвеждаш от конзолата текст, нали?
let playerTwoPoints = Number(input.shift()); - с това въвеждаш от конзолата числа, нали?
Ако е така:
let playerOneName = input.shift();
let playerTwoName = input.shift();
let playerOnePoints = input.shift(); // в това има логика и е добре
let playerTwoPoints = Number(input.shift()); // но това не ми харесва много - ако още в началото се въведе End of game на горния ред, твоят код ще чака вход число за втория играч, а то няма откъде да дойде! Не може да се разчита, че Съдията ще пуска изцяло логични тестове/проверки...
Финалът също не ми харесва - това ми се струва основната грешка в програмата. Долните два реда изглежда се печатат винаги - без оглед на това кой печели и дали изобщо е имало война, а това е грешно!
console.log(`${playerOneName} has ${playerOneSumPoints} points`);
console.log(`${playerTwoName} has ${playerTwoSumPoints} points`);
Поздрави,
Иван :)