Bug в Judge при качване на решение за 16. Create View Employees with Job Titles
Здравейте колеги. Упражняваме се с разни задачки и една от тях не иска да ми е приеме в Judge. Всеки път ми изписва "Compile time error".
В Workbench работи, даже решението е като на лектора ни, който го пробва и Judge му го приема безпроблемно.
Може ли някой да го тества и да каже дали работи при вас или дайте някакво алтернативно работещо решение.
Ето го моето: https://pastebin.com/KMH1BkVt
Ето го условието за всеки случай:
1.Create View Employees with Job Titles
Write a SQL query to create view v_employees_job_titles with full employee name and job title. When middle name is NULL replace it with empty string (‘’). Submit your query statements as Run skeleton, run queries & check DB.
Example
full_name |
job_title |
Guy R Gilbert |
Production Technician |
Kevin F Brown |
Marketing Assistant |
Roberto Tamburello |
Engineering Manager |
… |
… |
Не би трябвало да е това. Винаги трябва да има " ; " след "FROM `employees` " иначе Workbench ми се "кара" и не принтира резултат. А и както казах, по-горе странното е, че програмата ми го приема и извежда перфектно всичко по този код, а само Judge не иска....
Да да прав си тук проблема е друг. Сега прочетох усовието по внимателно. Иска се да създадеш view но не и да го селектираш след това, т.е. в Judge пращаш само създаването на view то.
Ето и моето решение:
==========
#16 Create View Employees with Job Titles
CREATE VIEW `v_employees_job_titles` AS
SELECT CONCAT(`first_name`, ' ', IFNULL(`middle_name`, ''), ' ', `last_name`) AS `full_name`, `job_title`
FROM `employees`;
==========
Поздрави,
Боби
Да и в моя код пробвах да го кача без Select накрая, но не стана. Твоето решение ми го прие, което реално е същото, но с малко по-различен синтаксис. Не мога да разбера защо приема едното, а другото не, но все пак вече имам 100/100. Благодаря за отговора.