Задача Travelling от Nested Loops - Lab - 70/100 (Runtime errors) в judge
Здравейте,
Някой може ли да ми помогне с откриването на грешката в кода ми?
Условието:
Пътуване
Ани обича да пътува и иска тази година да посети няколко различни дестинации. Като си избере дестинация, ще прецени колко пари ще й трябват, за да отиде до там и ще започне да спестява. Когато е спестила достатъчно, ще може да пътува.
От конзолата всеки път ще се четат първо дестинацията и минималния бюджет, който ще е нужен за пътуването.
След това ще се четат няколко суми, които Ани спестява като работи и когато успее да събере достатъчно за пътуването, ще заминава, като на конзолата трябва да се изпише:
"Going to {дестинацията}!"
Когато е посетила всички дестинации, които иска, вместо дестинация ще въведе "End" и програмата ще приключи.
Примерен вход и изход
Вход |
Изход |
Вход |
Изход |
Greece 1000 200 200 300 100 150 240 Spain 1200 300 500 193 423 End |
Going to Greece! Going to Spain! |
France 2000 300 300 200 400 190 258 360 Portugal 1450 400 400 200 300 300 Egypt 1900 1000 280 300 500 End |
Going to France! Going to Portugal! Going to Egypt! |
Ooo, Боже, очите ще ми извади .... Много ти благодаря!
Моля-моля, няма проблем.
Здравейте, дали може помощ и за моя код. 4етох от колегите, но докарвам до 50/100.
Travelling - Pastebin.com
Ако може и разяснение защо "
" трябва да е след първия "While". Да, ако е преди него, зада4ата не тръгва, но нищо в условието не подсказва, 4е трябва да го 4етем в "while"-a.
Здравей, VasilKos,
След всяко отиване на екскурзия трябва да нулираш събраната сума, защото иначе започваш да добавяш новите суми към събраната към момента на първата екскурзия сума. Може да сложиш нулирането веднага след печатането.
System.out.printf("Going to %s!%n", destination); totalSaved = 0;
Трябва да прочетем бюджета след влизането в първия while, защото също така трябва да можем да го прочетем повече от веднъж, ако Ани ще ходи на повече от една екскурзия. Това няма да може да стане, ако го прочетем само в началото преди влизането в първия while цикъл.
Благодаря. Така обяснено изглежда лесно. :) Ина4е за "нулирането" - виждах го като проблем на дебъгера, но не знаех как да го оправя.