Софтуерно Инженерство
Loading...
d0m1na7or avatar d0m1na7or 1 Точки

Какво се препоръчва в този случай? [EF + RepoPattern + Uow + projects]

Здравейте на всички. Имам една дилема, но нека обесня точно каква е ситуацията.

1. Имам проект с модели (таблиците в базата ми от данни)

2. Имам др. проект който е за контекстите + repositorry класовете интерфейсите и unit of work- класа.

3. Имам Web Forms проект.

Работя с unit of work контекста до тук всичко е наред.

Обаче се стига до там че в логиката на формите ми изниква нужда от методи който няма как да ги имплементирам в repository класовете а и няма смисъл за да не чупя принципите на данните ми. Имам нужда от написване на класове които ще са такива че те да знаят за Models + Data проектите и там ще имам такива методи които ще ми обединяват големи методи с някакви калкулации и такива методи които няма защо да стоят в Data проекта ми и винаги ще връщам пак някакви данни от базата. Един вид грубо казано в тези новите методи ще имам нещо което не мога по директен начин да взема от др.те слоеве на проекта.

Въпроса ми е... в web проекта да си направя папка с такива класове които примерно ще обединяват много такива методи които не трябва да седят в Data проекта. Това добре ли е? или това нещо се прави пак в Data проекта или в съвсем др. отделен проект само за такива неща?

С нетърпение очаквам съветите Ви. Благодаря предварително.

Успех на всички в начинанията ви.

Anonymous:
Заключена по молба на автора.
d0m1na7or avatar d0m1na7or 1 Точки

Можете да затваряте темата явно никой няма да отговори а и сигурно темата е вече на мноо дълбока страница:) аз и без това вече си реших проблема :)

0