Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

charlike avatar charlike 114 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

83
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
charlike avatar charlike 114 Точки

Може темата да се ползва общо от всички, добавяйте каквото се сетите, за да имат някакъв feedback в допълнение разработчиците. :) Друго си е да отвориш една тема със списък :)

----------------------------------------------------

+ Няма да е лошо по default линковете да са target _blank и да го махнете това тикче направо :)

+ Защо само първия коментар може да се отбележи като "Best answer"? :)

+ Да има място някъде, където не да си виждаш мненията, а най-простичко линкове към собствените мненият/теми. :)

+ Може като се цъкне на някоя от категориите, в таг-клауда да излизат само тагове от тази категория, пак ще е по-приятно и интуитивно.

6
testtest avatar testtest -15 Точки

Изгледайте лекцията за Automation testing ot курса QA Fundamentals.

Ако не ви хване саклетя евала. То се цикли по незнам колко пъти на едно и също нещо.

Задават се тъпи въпроси от типа "ми на C имаме scanf тука, защо имаме Scanner".

Вижте никой няма време да се отегчава с тъпотии. Вземете прочетете 1 - 2 книги за програмни езици, ако щете и по диагонал пък после елате да гледате една такава лекция и по-добре си мълчете. Че докато гледах тази лекция поне на 100 пъти ми идеше да захвърля всичко от многобройните щуротии, които чух. Имам чувството, че се намирам на махленска сбирка на бабички, които повтарят по 100 пъти едно и също едната не чула, другата не видяла. В крайна сметка някои хора се занимават по 8 години с това. Не им пречете да напредват. Вие може да се заемете с друга дейност. Като гледам в България всеки се е заел със софтуерно тестване. Нямам нерви да издържам всичката тая паплач.

-15
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Според мен курсът не случайно се нарича QA Fundamentals и учи на основите на софтуерното тестване. Никъде като изискване няма да имаш опит с програмирането, като такъв разбира се би бил солиден плюс. Ако масово нивото е каквото казваш, то тогава очевидно има нужда от повтаряне, за да може повечето да напредват. Ако имаш 8 години опит като програмист или QA - мястото ти не е в този курс, а на Master / Lead или Product Manager позиция.

8
stnov avatar stnov 0 Точки

Съгласен със Самуил! В този курс, по мое мнение, само около 23-25% си имат понятие от програмен код, в случая c#. Това просто си е начално ниво и обяснения са необходими!

0
lacoste avatar lacoste 12 Точки

Аз имам също едно скромно предложение, което съм останал с впечатлението, че присъства в другите форумни системи, но тук липсва. Това е, как да го нарека "last activity" за дадена тема. Мисля, че с картинка ще бъда доста по-ясен. 

Мисля, че добавянето на емотиконки също не е лоша идея. Естествено не говоря за нещо голямо и грозно, а за нещо по-семпло.

8
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки
Планираме го. В най-скоро време ще го направим :)
7
DanteSparda avatar DanteSparda 32 Точки
Аз смятам, че ще е хубаво да има секция в профила отнасяща се до активността ти във форума. Така ще можеш лесно да следиш коментираните от теб въпроси, както и задаваните от теб такива. Аз примерно пуснах една тема онзи ден и сега ако искам да я видя трябва да ида в C# Basics да търся, което когато имаш 30 зададени теми или такива, които искаш да следиш става много сложно.
13
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки
Ще има подобна секция, работим по въпроса.
4
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

charlike, защо не се предложиш за доброволец по форума ако ги знаеш тези неща? :) В смисъл, може и да имат нужда от помощ админите, знам ли.

Една визуализация с активността ни във форума наистина е необохдима и със сигурност вече е в "//TODO" на неуморно трудещите се дивелъпъри. Сигурно ден и нощ го пишат заради нас и е по-важно да се направят по-базовите функционалности, но като за начало, ще е хубаво поне да получаваме известие ако някой отговори на наша тема или коментар, защото както сподели колежката DanteSparda, е невъзможно да проследяваме тези неща.

Относно добавянето на линк или картинка към коментарите, само при мен ли се показва така, или е нужна лека корекцийка?

Така, и още нещо: Мисля, че ще е хубаво все пак да знаем кой работи над сайта и форума, нека се похвалят админите и модераторите :D /Знам само за Теодор Куртев и Владимир Георгиев, нали?/

11
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки
Да, само ние работим. Съвсем скоро ще има нови благинки и хубави работи, просто трябваше да пуснем работещ форум в който да си помагате. Замислили сме много готини функционалности, но ни трябва време и ще излизат една по една.
10
charlike avatar charlike 114 Точки

Не, не си само ти. Дизайна като цяло е доста зле, ама това оделен въпрос. :D Да има форми там, базис за пращане в базата данни, останалото с времето. :)

Георгиев, задължително направете да е отбелязано тикчето при публикуване на линк. И, като съм цъкнал да скрия някой коментар, то той от всички ли се скрива или само за мене си - и каква е логиката, ако е последното? ;)

3
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки
charlike когато натиснеш скрий на въпрос/отговор/коментар, се скрива за всички. Скритите в/о/к се виждат само от администраторите/модераторите и от автора на съответния в/о/к, за да можеш да си го покажеш, ако случайно си объркал нещо.
1
charlike avatar charlike 114 Точки

Хм, най-накрая тръгна и тази тема :)

И бре, Best Answer бутона се появи за всяко мнение, екстра.

А за участието в девелъпа.. PHP съм, не съм .NET-аджия и като разгледждам не е и кой знае какво, но все пак бъкел си нямам от C-like. По-скоро модератор (ако има такова чуду), hehehe.

Иначе, ясно, че просто трябваше да го има колкото да се публикува и да има някакъв феедбек - нали затова сме тук всеки да лафи каквото му е интересно. Аз съм в средите на разработка и си гледам и си балбукам нон-стоп :)

Междудругото билдавам single-page application блог/форум приложение - markdown, html5, js, json, jquery, seo. Само първоначално за записа на json файловете ще се ползва php api. :)

----

Ако успея да сработя всичко до няколко дни, бих предложил даже него докато няма много дб. :) Защото ще е адски интиутивно, лесно писане (markdown синтакс - много навлиза и това е хубаво), json-базирано, бързо, с юзър експириънс и сео оптимизирано.

4
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Мерси за обратната връзка, колеги. Ще прегледаме всичко и ще се постараем да го имплементираме в най-кратки срокове.

Иначе ето какво сме планирали за бъдещето на форума:

- добавяне на допълнителни филтри за въпроси - най-отговарян, най-преглеждан и т.н.

- добавяне на място, където подтебителя да вижда своята активност в форума - въпроси, отговори, кометнираи и т.н.

- подобряване на дизайна

- изчистване на разни досадни бъгове

- real time notifications - подобно на фейсбук при активност по ваши постове, веднага ще полуачвате съобщение

- email notification - известяване по мейла при активност по ваши постове

- важни теми

и още доста неща :)

Лека-полека всичко ще се появи :)

8
ZlatinStoyanov avatar ZlatinStoyanov 16 Точки
Има ли възможност за подредба на непрочетени постове и след като ги прочета да маркирам всичко като прочетено. В някои форуми е така и на мен лично ми е по-лесно да следя така всички теми.
9
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки
Хммм не сме го планирали, но звучи добре. Ще го обмислим :)
7
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Супер! А най-якото е, че форума си е директно свързан с цялата система и не е нужно да се регистрираме в отделен форум със същия имейл и т.н и т.н. Евала за което, сериозно. Иначе предвижда ли се някак и възможно ли е във форума да имаме различен аватар от този в студентския профил?

И един фийдбек за сайта: относно информацията, която виждат другите за нас. Може ли просто на полетата, които са "не е въведено", да не се показват за всички?

2
Neytrex avatar Neytrex 35 Точки

Здравейте!

Аз предлагам:

+ Опция за добавяне на любими теми.

Ще добавя и още предложения по късно. 

Нови предложения:

+ Възможност за добавяне на потребител в приятели (Списък с приятели).
+ Лични съобщения (Налага се, ако даден потребител няма добавени контактни данни в профила си).
+ Последни посетители в профила.
+ Добавяне на текст (картинка) от сорта: NEW когато дадена тема има нови мнения след последното прочетено мнение от мен.
+ Една статистика, ако желаете, под Tag Cloud-а за Общо регистрирани потребители, Най-много онлайн, Общ брой мнения.
+ Списък с най-активните потребители.

7
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

За момента има доста по важни функционалности без които или няма да може да протича процеса или не е удобно. Относно приятелите и съобщенията съм забелязал, че повечето активни хора са си оставили контакти. 

Другите неща са гъзарийки, които една по една ще добавяме.

3
Neytrex avatar Neytrex 35 Точки
Това е ясно. Просто искам да добавя неща докато е време и не са ми избягали от главата.
Искам да добавя:
+ Добавяне на името на въпроса (темата) в Title-а на текущата страница.
Примерно на сегашната тема от:
Форум - Софтуерен университет
Да изглежда така:
За системата на форума - въпроси/предложения/бъгове - Форум - Софтуерен университет

Това ми хрумна, защото си добавям теми за четене по-късно (в Android) и всичките ми заглавия са "Форум - Софтуерен университет" :)
2
charlike avatar charlike 114 Точки

Йоо.. Сменен едитора, хехе.

Он дъ топик: За повечето не съм съгласен, и са точно дразнещите и безсмислените неща, които са наложени в другите CMS-и.

- М'чи кат не си е дал информация даден потребител, значи не иска, какво ще трябва да му се досажда по няка измислена куха система. :D Той ако не иска контакт, и да му пишеш и да не му пишеш няма да има файда. Поне така мисля.

- Статистиката е безсмислено нещо за мен.

За останалите неща мога да се съглася що-годе :)

-4
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки
Може ли да се добави опция в системата за автоматичен бан, -100 точки бан за един месец, а за -200 вечен бан от форума. По-този начин отрицателните вотове ще придобият по-голяма стойност и хората ще се въздържат от хапливи/обиждащи коментари и отварянето на безсмислени теми.
1
charlike avatar charlike 114 Точки

Това е хубава идея :) Но като знам, че много от хората тук и в Телерик (като бях няколко месеца във форума), лепят -1 за един съвсем нормален, че даже положителен коментар -- и седя и се чудя и си викам на акъла "давайте, давайте, лепете още, направо съм ви изял порцията пред очите", нали. Мисълта ми е, че човешката простотия няма граници, и някак това (болното мислене на мног хора) ще продължава да си е голям фактор за няма нищо.

Поздрави.

2
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Според мен трябва да има само положителни вотове.

13
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Това да не е CS с банове за седмица, месец, година и тнт.. като цяло форума го ползват хора които искат да го ползват. Този който е успял да събере - 100, -200 точки под една или друга форма може да бъде блокиран от модераторите. Примерно може да се направи опция за "подаване на сигнал", където да опишете, че човека "X" псува като ненормален из форума и тогава директно да го баннат.. Ноо дано да не се стига до нуждата от такива опции .. :)  

3
25/09/2014 20:46:58
dentia avatar dentia 362 Точки
При мен се случва така, че често като отворя тема се вижда само въпроса на автора са ми нужни няколко рефреша докато се покажат и коментарите.
5
smvalkov avatar smvalkov 12 Точки
И при мен е така и се чудех защо на толкова теми няма нито един отговор. После започнах да рефрешвам и се появиха коментарите. Според мен това си е сериозен бъг.
2
Vacheva avatar Vacheva 154 Точки

Отново се появи този проблем! При мен и с презареждане не ги показва:

Win7/ Chrome &

Ubuntu/ Firefox

0
Fleshian avatar Fleshian 379 Точки
Ще е добре да добавите предупреждение че излизаме от страницата ако в момента пишем коментар.Преди малко писах един доста дълъг пост и малко преди да го завърша, натиснах бакспей да изтрия и се оказа че съм няколко страници назад и целия ми коментар се загуби.
7
kostadin.ivanov.52 avatar kostadin.ivanov.52 32 Точки

Да, това ще да е доста полезно... случи ми се 2 пъти до сега, хаха ..

3
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Подкрепям. :) 

1
koushalieva avatar koushalieva 3 Точки

не съм работила досега JS през джъджа, VS трябва ли нещо друго освен туловете да инсталирам, не ми отваря решенията да ги разгледам, мерси

 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.