Loading...

Четири от най-важните причини, заради които си струва да изберете C++

avatar Катерина Костадинова 1 минута
Четири от най-важните причини, заради които си струва да изберете C++

C++ е популярен програмен език с много възможности. Той позволява контрол над начина на употреба на компютърните ресурси и може да се използва за разработка на игри и разнообразни приложения. Днес ще поговорим за някои от основните причини да изберете да изучавате именно тази технология. Ще научите предимствата, възможностите на C++, както и някои интересни факти за езика.

Комплексни качества

C++ е език, който предоставя огромни и комплексни възможности. Обикновено е необходимо написването на голямо количество код, докато се създаде реален работещ прототип, но при работа над развиване на уменията ви с помощта на добър специалист – усвояването на знания е по-лесно, а резултатите си струват.

Бързина и лесен контрол

Като статично-типизиран език, C++ позволява сравнително бърза работа, спрямо свободно-форматируемите езици. Освен това, благодарение на споменатия в началото контрол над това как апликациите използват ресурсите, езикът позволява повече прецизност по време на работа и постигане на добри резултати с минимални ресурси.

Шести най-популярен език в GitHub

Въпреки че повечето C++ проекти в GitHub често не са използвани за развитието на самия език, C++ притежава огромна GitHub история при разработката на игри и графични програми. Така познатата „Unreal Game Engine”, с която са разработени множество игри с „AAA“ заглавия, чрез C++, предлага множество изключително мощни инструменти, които правят живота по-лесен, дори при разработката на FPS игри.

Постоянно разрастваща се общност

C++ притежава голяма общност, а това е ключов фактор за получаването на качествен съпорт по технологията. Освен това, през 2015 година интересът към изучаване на C++ нараства с повече от 20%, което определено говори много за това какво бъдеще предстои на технологията.

Положете основите на своите познания по все по-мащабно развиващия се език – C++. Включете се в обучение с изключителна практическа насоченост и попийте знания от най-добрите специалисти в индустрията. Кликнете ТУК за повече информация и записвания!