Java Web Development Basics
Loading...

Java Web Development Basics

Кредити 12 Ниво: Medium

За курса

В курса по основи на Java уеб програмирането, ще ви запознаем с основни принципи на уеб разработката като HTTP протокол, сесии и начините на запазване на състоянието, кеширане на данните, различните протоколи за пренос на данни и сигурност на учеб приложенията.

Ще напишем собствен MVC framework на базата на Java и MySQL, с отделяне на модели, изгледи и контролери, с front-controller и router, с поддръжка на всички базови функционалности, необходими за едно съвременно уеб приложение: визуализация на данни, таблици, CRUD операции върху данните, форми, странициране, валидация, нотификации, потребители, сесии, login/logout и други. На практика ще се научите да създавате собствени уеб приложения с Java и MySQL и ще разберете как работят уеб приложенията като структура и как работи MVC (model-view-controller) технологията при съвременните уеб приложения.

В този базова Java курс за уеб разрработка се полагат основите на важни принципи, необходими за следващите Java Web курсове и използвани в тях технологии, които ще бъдат изучавани.

Уроците за основи на Java учеб разработката от този курс полагат основите на работата с бази данни от Java, правейки по-лесно използването им в реални приложения и разбирането на концепции като превръщане на база данни в обектно-ориентиран модел (ORM).

Курсът е част от цялостната програма с Java курсове и уроци за обучение по професия "Java програмист" в Софтуерния университет.

Този курс е част от програмата по Софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Ти имаш достъп до ресурсите, но не си записан в програмата. За да се включиш в цялостното обучение по Софтуерно инженерство, кандидатствай за безплатния курс Programming Basics, който ще ти даде основата, над която да надграждаш.

Стани част от общността ни още днес и направи първата крачка по пътя към успеха!

Архив обучения

Java Web Development Basics - май 2018
9 Лекции Лектор Ивайло Желев
Java Web Development Basics - май 2018 Icon

Записани в курса до сега: 51

Java Web Development Basics - януари 2018
9 Лекции
Java Web Development Basics - януари 2018 Icon

Записани в курса до сега: 77

Java Web Development Basics - януари 2017
25 Лекции Лектор Теодор Димитров
Java Web Development Basics - януари 2017 Icon

Записани в курса до сега: 105

Умения, които ще придобиеш

 • Работа с уеб сървъри
 • Познания по създаване и стилизиране на съдържание
 • Управление на състоянието
 • Създаване на архитектура на уеб приложение
 • Създаване на уеб приложения от нулата
 • Овладяване на архитектурния шаблон MVC
 • Работа с уеб сървъри
  Познания по създаване и стилизиране на съдържание
 • Управление на състоянието
  Създаване на архитектура на уеб приложение
 • Създаване на уеб приложения от нулата
  Овладяване на архитектурния шаблон MVC

Теми