Import java package path
Здравейте. Имам проблем със задачите от домашните за метод в джава ООП. Тъй като си правя всяка задача в отделен package и трябва да сложим в кода проверката дали работи от домашните, но когато следния код
Method getOldestMethod = Class.forName("Family").getMethod("getOldestMember"); Method addMemberMethod =Class.forName("Family").getMethod("addFamilyMember",Person.class);
се опитва да дотъпи до този клас понеже е в package той не го намира и ми хвърля java.lang.ClassNotFoundException: Family
а аз искам задачките да са ми в отделни package-и в един проект, може ли някой да ми помогне да ми каже как да му дефинирам правилно path-а за да достъпи до този клас. Package-а ми се казва:
package Problem02_OldestFamilyMember;
Гледах в google но не успях да намеря решение на този проблем а искам да знам как да дефинирам правилно path-а на класа. Пробвах с
Method getOldestMethod = Class.forName("Problem02_OldestFamilyMember.Family").getMethod("getOldestMember"); Method addMemberMethod =Class.forName("Problem02_OldestFamilyMember.Family").getMethod("addFamilyMember",Person.class);
и с точки и с наклонени черти, но няма ефект като цяло. Много ще съм благодарен ако някой помогне. Благодаря предварително.