Sorting an array.
Ситуацията е следната: Решавам задача 8, глава 7-ма от книгата Intro to C#. Идеята е да се прочете масив от конзолата, след което да се подредят елементите му във възходящ ред. Измислил съм алгоритъм, чрез който да я реша и той работи, с едно единствено изключение. Когато в масива дадено число се повтаря, то бива изядено(не мога да го отпечатя). Ще се радвам, ако някой ми даде насоки за справянето с този проблем!
http://pastebin.com/NS2ZcAcg
Поздрави!
P.S. Интересува ме решение на проблема, което може да бъде имплементирано в моя код. Не търся готов алгоритъм.
Благодаря за отговора, ще прегледам линка, който си постнал. Идеята на поста ми обаче беше друга - да разбера дали този алгоритъм, който написах може да бъде подкаран и да започне да работа. Това бе и причината да пусна поста преди да започна да ровя в нета :)
Поздрави!
Здравей,
Така формуирано, като си запазваш най - малката стойност до момента в eliminate, ако я повториш тя няма да бъде отчетена.
Не виждам начин да сработи. Ако някой колега може да ти оправи алгоритъма, ще се радвам да видя как (подчертават твоя алгоритъм, не да го променя :Д)
Поздрави!
Ами според нещата, които разглеждах до сега се оказваш прав, че това решение няма фикс или поне не в този му вид. Явно ще трябва да се примиря с използването на друг, по-практичен вариант. Благодаря!