Java OOP Advanced Problem04. Telephony
Това ми е решението на Java. В джъджа ми дава 75т., правих си какви ли не тестове и не мога да открия къде греша. Ако някой може да погледне кода и да каже какво съм объркал, ще съм благодарен.
Това ми е решението на Java. В джъджа ми дава 75т., правих си какви ли не тестове и не мога да открия къде греша. Ако някой може да погледне кода и да каже какво съм объркал, ще съм благодарен.
Грешен отговор или ексепшън? Ами пробвай да вземеш линка на сайта, само часта между последната наклонена и последната точка и провери за число. И сплитни само по спейс инпута, при мен мина от първият път на 100 от 100т. Сплита го направих така "[\\s]+".
Я махни проверката за празен стринг, да не ти принтира : невалидно урл!
Първата ми версия беше с прост сплит и без проверка за празен стринг. Единствено което ми идва на идея е да махна try catch блока. Само това ни съм пробвал.
Единствено невалидно урл е ако имаш цифра! Всичко друго....
Ако искаш по-късно мога да ти шерна решение, че сега гледам от телефон.
Грешката идваше от регекса за "^(\\D+)$". Смених го с регекса който ползва колегата kaloyannikov и всичко си мина. Нямам идея защо теста минава със * , а с плюс не минава ама благодаря за помоща :)
и аз се сблъсках със същия проблем 75/100 ,но най-лесна наум ми идваше промяната в регекса и затова реших да сменя quantifiera . При номерата всъщност няма вариант да няма цифра а да е валиден , но явно при сайтовете "" e валидно .
Благодаря много за разяснението. Нямаше да се справя без него.
Празните стрингове трябва а се изпишат така: "Browsing: !".
Ами пробвах всякакви счупени входни данни и всичко ми изглежда наред.
А за само спейсове като url?
Сплита ми е такъв, защото в края на на url входа ако има празни полета не ги хваща. Проверката ми проверява всеки един чар от стринга дали не е цифра. Регекса не го интересува къде е цифрата