Exercises: Objects and Classes - 7.Andrey and billiard
Здравейте колеги,
опитвам се да реша задачата , но ми дава само 60/100.Незнам къде е проблема.
Мерси!
Здравейте колеги,
опитвам се да реша задачата , но ми дава само 60/100.Незнам къде е проблема.
Мерси!
Здравей ето фикс на кода ти: http://pastebin.com/Pe9wUJYH
Всички благодарности обаче за Георги Стоименов, защото той ми подсказа как да оправя моята задача,
а твоя фикс е аналогичен.
Основния проблем беше липсата на проверка какво става ако има вече същия юзър и ако той пак поръчва същото
или ако поръчва ново. Там също се отваря проблем за общата сметка който по твоя начин не става да се реши.
C най-добри пожелания на всички, които ще се борят с тази задача.
И на мен ми дава само 60. Отначало мислех, че ако се подаде повтарящ се клиент с нов продукт, да се добави към текущия клиент новия продукт. Не стана. После добавих така, че ако И клиентът И продуктът се повтарят, да се добави към настоящия продукт количеството. Пак не стана.
Едо го кодът ми:
И аз направих същото и пак нестава.
Аз пък не минавам само последния тест и не си откривам грешката. Уж като сравнявам с другите кодове и с този от видеото разлика не намирам. Минава си проверки за продукти извън менюто, за несъществуващи клиенти, за един и същ клиент, поръчващ едно и също нещо няколко пъти, за подмяна на цените, за един и същ клиент, поръчващ различни неща в и извън менюто, празните проверки с 0 продукта и със или без клиенти, поръчващи неща. Клиентите си ги принти по азбучен ред, продуктите по ред на поръчване. Не ми идва нищо друго на ум, което да съм пропуснала... Не го минава нито с decimal, нито с double.
Ta - ето ми го кода. Ще съм благодарна за идеи какво точно пропускам
на ред 74-
client.Bill = order.Value * menuItems[order.Key];
е забравен един "+",а именно
client.Bill += order.Value * menuItems[order.Key];
Много ти благодаря!!! За тази задача си поставих абсолютен рекорд от неуспешни опити да изкарам 100/100
Аз също имам проблем с тази задача, боксувам на 80/100, гърми ми втория тест, а всички решения, които сте предложили тук и на други отговори по същата тема си минават успешно. Ето кодът(който може и леко да нахейтите за това, че не съм ползвал нито един клас, но все пак исках да пробвам по-различно решение ): http://pastebin.com/W8aneV0U
Здравейте,
Някой може ли да даде hint за проблем с кода:
https://gist.github.com/yavorvasilev/27fff39aca4d880d97169b1a1582d933
Изкарвам 80 точки, а пробвах доста тестове.
Здравейте, ако на някой му се занимава може ли да каже защо кодът се чупи на ред 36? Явно не достъпвам правилно обектите в класа. Трябва да проверя дали дадения клиент вече е поръчвал такъв продукт или е нов.
Първо оправи си малко кода отвратителен е за четене нищо няма да ти стане ако напишеш примерно product price вместо input[0]. Второ класа е винаги в единствено число client не clients. И 3то проблема ти ида от това че имаш property речник <strng,int> но и само default празен constructor .. и никъде него създаваш този речник в самия client и затoва то гърми че го няма. Сега има много начини да се оправи това но за твоя случаи наи лесно би било public dictionary<string,...> order=>new dictionary<string,....>();
Аз лично бих си извикал празния конструктор на класа public Clienr()
{
this.order=new dictionary<string,...>();
}
и всичко ще е ок поне доколкото успях да разчета кода ти.
И още един tip можеш вместо order.contains(x)== false може просто !order.contains(х) едно и също е но по-чисто и по -четимо. И обекта е частен случаи на класа което е общото а самия обект държи properties който който го описват,и не е задължително те да са обекти май не е лошо да изгледаш лекцията още един път.
Благодаря за съветите /вчера и по-рано/, успях да я докарам до 80/100. Трети тест гърми, но интересното е, че в началото той пък беше единственият, който минаваше :) Не искам да ви занимавам с кода, просто ако някой има идея какъв може да е входа да сподели :) https://pastebin.com/0hY25qhg
https://github.com/fr3fou/Softuni-Homework/blob/master/Tech-Module-May-2018/Programming-Fundamentals-May-2018/Objects-and-Classes/Andrey-and-Billiard/Program.cs Не знам дали ще ти е от полза, но ето моето решение :)
В моят код имам такава проверка, но пак гърми на 2 теста. Въпросът е самите продукти дали трябва да са подредени по азбучен ред(в условието не е зададено). Може би там ми гърми.
Не не трябва да са подредени.
Гърмят ти първа и последна проверка.
Първа гърми при липсата на проверка (при тебе явно е грешна).
Последната при обща сума.
Ето ти тест:
4
Cola-1.25
Sandwich-2.30
Bira-0.01
Bira-2
Toshko-Bira,3
Mira-Sandwich,1
Mira-Cola,2
Mira-Bira,2
Toshko-Bira,3
Marto-Kola,2
end of clients
Трябва да върне:
Mira
-- Sandwich - 1
-- Cola - 2
-- Bira - 2
Bill: 8.80
Toshko
-- Bira - 6
Bill: 12.00
Total bill: 20.80
При теб връща:
Mira
-- Sandwich - 1
-- Cola - 2
-- Bira - 2
Bill: 8.80
Toshko
-- Bira - 6
Bill: 6.00
Total bill: 14.80
Уф да мерси колега! Бях пропуснал едно редче просто и сега ми даде 100. Бих ти дал +1 ама нямам 15 точки да upvotevam :(