Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки

[Homework] HTML5 Semantics

Здравейте колеги, прилагам задачите от последното домашно:

  1. Refactor HTML - HTML
  2. Kent's Media Profile - HTML    CSS
  3. Magic Car Gallert - HTML    CSS
  4. BGJUG Webpage - HTML (semantic) CSS (semantic) HTML (with frameset)

 

Приемам всякакви забележки и препоръки :)

12
Web Fundamentals - HTML5
zontak avatar zontak 457 Точки

Ето линк и към Барбито :)) След ден-два ще го приспособя към IE6-8.. и ще едитна ;)

4
galin.petrov.96 avatar galin.petrov.96 5 Точки

Здравейте колеги,

Имам проблем с трета задача и се надявах да можете да помогнете, защото нищо от това, което намерих в Гугъл не успя.

По някаква причина, Google Chrome (снимката в ляво) не разполага правилно картинката в Iframe-а, вместо това просто "zoom"-ва горния ляв ъгъл и показва част от нея. С Firefox (снимката в дясно), това не се случва и там нямам проблеми.

Ето го и кода, който използвам:

<iframe frameborder="1" scrolling="no" noresize="noresize" width="150" height="180" src="images/su27.jpg" name="iframe" id="iframe"></iframe>

 

Благодаря предварително :)

 

0
VNikolov avatar VNikolov 51 Точки

Явно това си е от самия браузър. Забелязах, че в firefox се добавя клас shrinkToFit, който е специфичен за firefox. Снимката се показва и в други браузъри както в chrome, така че това във firefox е просто благинка, която те са си добавили и само с html няма как да го постигнеш този ефект със zoom-a в другите браузъри.

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Дружина, някой има ли идея защо при тага <audio> като му сложа border-radius: 5px;, в Мозила показва само долните ръбове заоблени, а в другите браузери се заоблят и четирите ъгъла?

0
VNikolov avatar VNikolov 51 Точки

При мен няма такъв проблем, може би е от версията на браузъра. Това си работи като цяло под всички браузъри.

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Да, би трябвало да работи, освен леко да има разлика в закръглянето, ама при мен с мозилата уж последна версия...Както и да е, мислех, че нещо аз бъркам...

0
coaster avatar coaster 415 Точки

Всеки браузър има различни default-ни стойности за маргин и падинг, възможно е мозилата да ти измества плейъра по-високо и заоблените ръбове всъщност да ги има, а да не ги виждаш. Звучи смешно да е така, но наскоро ми се случи и вече си имам едно наум.

Успех!

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Здравейте колеги,

някой може ли да ми помогне с намирането на причината средната секция да не се разполага в горната част, а отдолу?

html  css

0
VNikolov avatar VNikolov 51 Точки

Сложи на класа inner-section - vertical-align: top; и се оправя. По принцип по подразбиране vertical-align има стойност Baseline и нарежда следващия inline-block елемент точно след основната линия, а ти искаш всички елементи със display: inline-block; да са най-отгоре.

2
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Малко не по темата, ама докато избирах картинки за барби и кент в гооглето... Ами  мисля че вече ще имам нужда от психиатър.
Та съвета ми е не се задълбавайте, хващате първата която ви попадне, иначе рискувате няколко кощмарни нощи + солидно количество алкохол в опит да изтриете спомените.

6
Fundamentalen avatar Fundamentalen 133 Точки

Защо просто не я изряза от слайда :)

1
pichowskii avatar pichowskii 37 Точки

@Tr00peR - при първа задача, може h2 в article да го сложиш в един таг header и инфото, от кого е написано да е в таг footer. Нещо такова:

<article>
   <header>
      <p>Article 01 Header</p>
   </header>
   <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas malesuada sodales felis, at porta nunc pellentesque a. Proin      sodales ac lorem hendrerit posuere. In vitae pretium ipsum. Suspendisse eget nunc massa. Proin eget dapibus odio. Fusce dictum leo id tristique sodales. Nunc eget lacinia mi. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nam vitae sem enim. Morbi tincidunt tempor scelerisque. Ut bibendum sit amet odio ut convallis. Fusce consectetur eleifend purus, ut pulvinar nulla pellentesque in. In lacus ante, mattis ut dolor at, tempor adipiscing tortor.</p>
   <footer>
      <p>Written by Unknown Author on 30.02.2015</p>
   </footer>
</article>

2
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки

Благодаря за съвета!

0
borislavml avatar borislavml 368 Точки

Колеги, има ли някой по-на ти с хостинг тънкостите и спамърите по хостинг акаунтите. На няколко задачи, които качвам в промоционалния хостинг акаунт ot ICN, по незнаен за мен начин ми се набиват някакви шитни в html-a, и съответно изскачат банери и какво ли не по задачите ми.... Свалям каченото, качвам на ново и... бам пак се набиват глупости по HTML-а. Ето един пример с 2-ра задача(Всичко се случва в Chrome); WEB  Изскача гадния спам и ми набива цял DIV с линкове в html-a към явно подобни неща. А ето го и html-a, който качвам, супер си е чист: HTML

Знам, че въпроса не е по темата, но понеже конкретната задача е от това домашно и реших да го пусна тук вместо да спамя и аз с нова тема. Един ден като ни се наложи да качваме готови проекти това ше си е проблем. Та някои има ли идея как тая гад се озовава там и има ли спасение от това, и може ли да се търси причината при хостинг компанията, за такива неща, или всеки сам се спасява в такива случаи smile

1
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

Две възможни причини. Едната е от хостинг фирмата да ги дабавят, а другата - от доставчикана интернет. Така обикновено се избиват парите, когато се предлага безплатна услуга. Потърси хостинг, който не добавя банери. Аз лично ползвам freehostia.com. Имат безплатен план и никакви реклами.

1
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

Здравейте ето го и моето домашно , без 6та задача: ЦЪК

0
Yulia avatar Yulia 1342 Точки

Колеги, моля да проверите дали работи при вас решението ми на 5-та задачка (тази с canvas). Възможният пролем е шрифта, защото е леко... необичаен. Търсейки верния шрифт, колегите, които питах, казаха, че задачата се решава със слагане на картинката на логото в canvas-а, но ми беше интересно да я реша по по-правилния начин (според мен). Направих я 100% Accuracy (за Chrome и Opera, в Mozilla шрифта не се чете и рамката е по-друга), но това е защото имам този шрифт инсталиран. Иначе го зададох в CSS-а и би трябвало на вас да го зареди от мястото, където съм го качила. Та моля само за един бърз фийдбек.

Problem 5*. JavaScript - Worship (Canvas) - DEMOCODE

След като качих демото онлайн, кода при мен пак работи по същия начин в браузърите, но едва след Refresh на страницата. Иначе зарежда default-ен шрифт. А Safari и това го мързи да направи :D

За да не отваряте наново файла с домашното, припомням, че трябва да изглежда така:

0
Bi0GaMe avatar Bi0GaMe Trainer 389 Точки

На мен във всички браузъри ми го изписва с дефолтния шрифт, дори и след няколко рефреша :/

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Ето така се вижда при мен във всички браузари :)
0
Yulia avatar Yulia 1342 Точки

Благодаря ви за отговорите. Има ли някой идея все пак как да проработи шрифта? Аз намерих само един безкрайно абсурден начин: човека си беше написал целия шрифт, буква по буква с криви, сложи си ги в отделен js файл и от там където му трябва, си чете буквите в сайта :D Бррр.

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Някой може ли да обясни защо се изискват 2 html страници за задача 4. BGJUG Webpage?

Не разбирам точно какво се изисква.

Благодаря.

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Здравей!

Изисква се да се направи два пъти една и съща страница. Първият път като се използват рамки, а втория път - по правилният начин със семантични тагове. Малко неприятна е идеята да ни карат да правим отхвърлени и стари неща, но това е положението.

Използването на рамки го разбирам така като да си направиш отделни HTML файлове за хедъра, за футъра, ... и в един друг html файл да ги представиш чрез frames, така че да се получи картинката.

2