С++ команди
Хора, искам да Ви попитам за С++. Някой знае ли как се казва коандата която ти дава да напишеш нещо което ти решиш?
Например както е в C#, там командата е Console.ReadLine() и като натиснеш Ctrl и F5 ти излиза едно тиренце върху което можеш да напишеш нещо, аз търся същото,обаче ноа С++. Някой знае ли как се пише и как се казва тази команда и ако може да даде пример за нея.
Очаквам отговорите Ви с нетърпение
ясно. Разбрах го но не ми се получава. Ще ви дам и какво искам и искам, ако може да ми кажете къде е грешката и как да я оправя защото не знам.
void main()
{
double finally;
string leva = "cin"; //Дефиниране на лева
float euro = 1.95583; //Дефиниране на евро
string result = "cin / 1.95583"; //Дефиниране на резултат
cout << "Please enter some leva, which turn in euro: \n";
cin >> finally;
cout << "Finally result is: " ;
cout << result;
}
Искам да го направя така че като въведеш някакво число (което всъщност ще ти е лева) да го обърне в евро като съм му задал точността- 1.95583
Благодаря ви предварително за помощта!
Принципно, от много време насам не се използва void за главната функция (от по-старите версии на Borland компилаторът, така че тази програма няма да се компилира успешно в повечето среди за разработка), така че е препоръчително да използваш int като типът на резултатът, който главната ф-я връща. Това е резултатът, който се изпраща чрез return до основната система за да може използваните ресурси да бъдат освободени и останалите процеси да продължат изпълнението си. По програмата: не е необходимо въобще да използваш тип std::string, просто декларирай две променливи тип double (или float) leva, euro, и още една променлива result в която да отразиш резултатът. Например
но ще трябва да използваш и ф-та setprecision за да уточниш точността с която ще бъде изведен резултатът.
Ок-ама аз искам да се въведе някакво число например 3 и то да се раздели на 1.95583 и да се получи резултатъ
напрмире пишеш 3 и кликаш enter и то ти исписва резултатът а не да се умножава както си ми показал
Разбра ли?
Можеш ли да го направиш?