Тестовете в Judge
Скъпи момичета и момчета от СофтУни - Team!
Бих искала да помоля някой от вас да аргументира липсата на качени авторски тестове на задачите от миналите изпити по Programming Fundamentals.
Ще се опитам да обясня противоречието, в което постоянно изпадам, когато се опитам да разбера логиката на това Ваше решение и ползата от него:
Подготвям се за изпита, който е след седмица. Повечето от задачите, които са ми били по-трудни, се опитвам да ги реша повторно, като целта е да се отдалеча максимално от първия ми алгоритъм и лексика. Това са задачи, на които съм изгледала Вашите клипове за евентуалните им решения или съм обходила форума за най-често срещани пропуски и уловки.
И в момента, точно когато съм набрала смелостта да използвам най-"завъртяния" за мен материал и да го превърна в рутинен, отново не мога да хвана защо има пак тестове, които гърмят. И, каква алтернатива имам:
1. Да прекарам няколко часа, с неясен ефект, в търсене на грешката ми в материал, в който явно имам нужда да наваксам /в ситуация, в която постоянно се надбягваш с времето/;
2. Да попитам във форума и да се надявам, че някой в моето положение /седмица преди изпит, притиснат от всякакви житейски отговорности/ да ми дебъгне код от n реда;
3. Да се откажа да ползвам този недоусвоен материал и да се придържам към открития работещ алгоритъм, колкото и да е повтаряем съобразно наличието на варианти във форума или във Вашите клипове.
Имам ли друга опция?
Вие какво печелите от некачването на тестовете на вече минали изпитни задачи? И защо е такъв хаос - на някои има качени, на други няма, на някои задачи има условия, на други ги търсиш из отминали курсове? Защо на входния курс за СофтУни всичко е толкова подредено и са качени всички тестове? Това някаква хлапашка небрежност ли е? Или някой от тима Ви все още е фен на мотото: "защо да е лесно, като може да е трудно"?
Ако приемем ситуацията, в която се склоните на update и ги качите тези тестове, мислите ли, че наистина хората ще намалят нивото си, /като не говоря за задачите от упражненията и лабовете - става дума за задачи за подготовка за изпит/? Вярвате ли, че няма да търсим други варианти и решения във форума? Не е ли добро обучение, ако успеем сами да дебъгнем и да намерим работещ сто процентов алгоритъм въз основа на достъп до тестовете на задачата? То си е ясно, че на някои хора и с фуния да им наливаш, ще е от пусто в празно, но тук качеството на участниците е на съвсем друго ниво.
Като гледам, тази тема почти ежедневно присъства в ума на студентите Ви, това не е ли някакъв знак, че е крайно време нещо да се промени?
.