[Exam Problems] C# Basics - Five Special Letters
Здравейте. Още вчера зациклих на тази задача. В задачата се изисква да не се смятат повторно повтарящите се букви а аз не се досещам как да ги изключа от сумата. Останалата част от задачата я разбрах и имам идеи. Ще се радвам ако някой ми помогне. Това е кода, който се състои засега само от 2 масива и 5 вложени цикъла.
Много ми помогна с твоя начин. Не се бях сетил. Написах я (случайно или не :) ) почти като твойта. Да но не тръгва. Мъчих се с дебъгера но неможах да разбера къде ми е грешката. Ще съм ти благодарен ако и хвърлиш едно око. http://pastebin.com/hLG1bN0f
На първо време като гледам lettersList.Clear() си го изнесъл с 1 цикъл по-навън. Сложи го да е в тялото на следващия цикъл. Освен това защо 5-те цикъла са ти в ред edcba, а след това добавяш елементите в ред abcde? Може би и така ще работи, но е по-лесно четимо и логично да са с еднакъв ред.
И друго открих - на ред 51 letters[a] а-то си го въвел на кирилица.
Edit: Явно не работи когато не съвпада реда на буквите в циклите, реда при добавянето в List-a и реда на добавянето им в input. Направи навсякъде поредността да е abcde, плюс оправи другите забележки и ще ти работи.