Проблем със задачата Лютеница
Не мога да разбера къде греша? Ето условието, при подадените от мен вход и изход ми дава същия резултат като в примера, а в Judge ми изкарва 0 от 100 точки. Ето линк към задачата - https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/828#1
Интересува ме къде е мойта грешка в МОЕТО решение, не ме интересуват други решения!
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace _2.moe
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
double KolDom = double.Parse(Console.ReadLine());
int KolKaset = int.Parse(Console.ReadLine());
int KolBur = int.Parse(Console.ReadLine());
var ObshLiut = KolDom / 5;
var Burkani = ObshLiut / 0.535;
var Kasetki = Burkani / 20;
if (Kasetki > 400)
{
var OstKaset = Kasetki - 400;
var BurkOsavat = Math.Floor(Burkani - (400 * KolBur));
Console.WriteLine($"Total lutenica: {ObshLiut:f0} kilograms.");
Console.WriteLine($"{Math.Floor(OstKaset):f0} boxes left.");
Console.WriteLine($"{BurkOsavat:f0} jars left.");
}
else if (Kasetki<520)
{
var KasetiNest = Burkani / 36;
var KasNedost = Math.Floor(520 - KasetiNest);
var OstKaset = Math.Floor(Kasetki - 400);
var BurkNedost = Math.Floor((520 * KolBur) - Burkani);
Console.WriteLine($"Total lutenica: {ObshLiut:f0} kilograms.");
Console.WriteLine($"{KasNedost:f0} more boxes needed.");
Console.WriteLine(($"{Math.Floor(BurkNedost):f0} more jars needed."));
}
}
}
}
Благодаря!
И съжалявам, че ти създадох такъв голям проблем, да оправиш МОЕТО решение, но това е начина, по който аз мога да реша задачата и съответно да я сбъркам на 100 места, ако просто гледам някое друго решение, аз ще го разбера, но какво от това, като никога няма да ми дойде на ум да го направя по дадения пример, заради това исках да видя решение по моя пример! :)
Ами решението е да четеш внимателно условието. Първо вместо да сложиш променливите по условие то, ти слагаш тези от примерите.След това не си го дочел до край, там са написали че трябва решенията да се закръглят до по малкото число, което означава всички, а ти беше сложил Math.Floor само на две от решенията а първото го беше пропуснал. Освен това във второто условие беше сложил променлива от първото. Така че като събереш всичките грешки и се получава наистина лютеница :)