[Useful Info] OOP - Полезни линкове, съвети и инфо по темата
В хода на моето обучение, последния обектно ориентиран код, който съм писал беше за изпита по ООП, когато бях в Телерик, та оттогава досега бая неща съм позадбравил и реших да си ги преговоря... За щастие имам навика да си водя бързи записки (къде без грешки, къде не) по различни теми и да ги качвам в блога, така че просто се върнах да си припомня какво е било... Видях, че съм писал една полезна тема със съвети за самия изпит по ОПП, който и тук в СофтУни се очертава да бъде май същия, така че ви я споделям, мисля че ще ви влезе в употреба.
С това откривам и самата тема, която можем да я използваме с такава цел - да си споделяме различни полезни ресурси... Честно казано, ООП темата е бая дебела и има доста за четене по нея, така че тук можем да споделяме различни полезни линкове.
Единствената полза от поле + проп е да не се занимаваш да пишеш после полето ако изскочи валидация.
Ако искаш не ползвай поле - prop (tab-tab) и си ползваш само пропърти - С Главна буква, което си създава служебно поле без ти да го виждаш. А ако имаш нужда да правиш нещо различно то това ти подсказва че имаш нужда и от двете. Аз ползвам или Пропърти + поле или само Пропърти. Мисля си че това е правилния вариант.