Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Моето разочарование от софтуера

https://www.kaldata.com/it-новини/моето-разочарование-от-софтуера-294245.html

Искрено е препоръчвам тази статия на всеки програмист и всеки който иска да бъде такъв !

В нея има много ценни неща и е много синтезирана и би била полеза на всеки от този бранш !

0
Общи приказки
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Да ти кажа честно колега!

Ти си се "SAD"-нал.

"Софта" е просто конструкция! Повечето програмисти се "седват", понеже тяхната конструкция няма тежест във физическият свят, както има тухлата, панелката и колоната и примерно стълбът за пренос на електричество!

Софтуерът позволява обаче за сметка на това ... огромна динамика!

Не ти се налага всеки ден да трошиш сгради и да пренареждаш стъпбове!

Просто всичко си има плюсове и минуси!

Ако си дадеш, обаче най-рационална оценка! Ще видиш, че реално погледнато софта е подобрил битът на човека!

Дали програмистът е добър или лош, което очевидно е твоята болежка!

Искам да ти кажа, че това ще се филтрира с времето!

Дано да съм ти вдигнал малко самочувствието! Заеби ги тия малоумни статии!

Ако ти е кеф и искаш това да правиш! Просто програмирай!

1
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Не съм тъжен :) Споделих тази статия защото и аз съм стигнал до подобни изводи , но този руски програмист беше го синтезирал в един пост и ми хареса , че не съм единственият човек който вижда такива неща.Не се хващайте за дреболии ! Гледайте малко по-общо и ще видите колко прав човека.Толкова много пъти съм попадал на неграмотен написан софтуер , че като видя нещо грамотно написано наистина му се кефя.Винаги се опитвам да пиша качествен код.Искрено се радвам , че тази статия е предизивкала дискусия макар и само от 2 човека ;) Все пак има хора които виждат , че има много скапано написан код.

2
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Неграмотност има, ама няма универсално лекарство.

Всеки се опитва да стане по-добър и да научи как се прави ... "От професионалисти". Или както му викат Best practice!

За жалост е така! Видял съм го у себе си, видял съм го и в други! Стараем се да се научиме от хора, по-умни от нас!

Няма друго решение!

Статията е вярна, ама ...

Ще постна това кодче (хамалската), това е първият ми MergeSort, след една седмица си погледнах собственият код и тотално откачих! Ако разгадаеш защо, то си за теб :) После много се смях обаче! :) -

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;


class SortMergeSort
{
    static void Main(string[] args)
    {
        int[] userInput =
            Array.ConvertAll(
            Console.ReadLine().
            Split(new char[] { ' ' },
            StringSplitOptions.
            RemoveEmptyEntries),
            int.Parse);
        SortMerge(new int[2] { 0, userInput.Length }, userInput, new List<int>(userInput.Length / 2));
        Console.WriteLine("{0}", string.Join(" ", userInput));
    }

    private static void SortMerge(int[] range, int[] numbers, List<int> moved)
    {

        int boundary = (range[1] - range[0]) / 2 + range[0];

        int[] leftRange = new int[2] {range[0], boundary};
        int[] rightRange = new int[2] {boundary, range[1]};

        if (leftRange[1] - leftRange[0] > 1)
        {
            SortMerge(leftRange, numbers, new List<int>());
        }

        if (rightRange[1] - rightRange[0] > 1)
        {
            SortMerge(rightRange, numbers, new List<int>());
        }

        moved.AddRange(numbers.Skip(leftRange[0]).Take(leftRange[1] - leftRange[0]));

        int movedLength = moved.Count;
        int counter = rightRange[0];
        int endRange = rightRange[1];
        int numIndex = leftRange[0];

        for (int a = 0; a < movedLength; a++)
        {
            for (int b = counter; b < endRange; b++)
            {
                if (moved[a] >= numbers[b])
                {
                    numbers[numIndex++] = numbers[b];
                    counter = b + 1;
                }
                else
                {
                    counter = b;
                    break;
                }
            }
            numbers[numIndex++] = moved[a];
        }

        moved.Clear();

        return;
    }
}

Поздрави!

0
30/09/2018 19:03:30
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Колега, не се заяждам! Наистина!

Тази статия е много вярна, но въпросът ти наистина заиграва човешкото въображение.

Това, за което става на въпрос в тази статия се нарича "Шапка"!

Обаче тази "Шапка", гарантира, че google е гугъл. Microsoft е знаем какво :) и.т. н.

Ако ти самият имаш политика на изпълнение на твоите програми и ти би направил, може би малко по-бързи.

Но доста по-забавени инсталации или дистрибуции, като цяло!

Просто няма идеален начин!

0
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки
Oбнoвявaнeтo нa Wіndоwѕ 10 oтнeмa 30 минyти. Kaĸвo тoлĸoвa ce въpши пpeз тoвa вpeмe, чe пpoдължaвa тoлĸoвa дългo? Toвa вpeмe e дocтaтъчнo, зa дa фopмaтиpaм изцялo cвoя ЅЅD, дa изтeгля нaй-нoвaтa вepcия нa тaзи oпepaциoннa cиcтeмa и дa я инcтaлиpaм 5 пъти пoдpeд.

4гб при 100Mbit/s(не навсякъде има такъв интернет) > около 6 минути.
Слагането му на флашка е около 10 мин.(ако поддържа USB 3.0)
инсталирането на Windows-a при SSD е отново около 10 минути при положение че рам паметта и процесора са със високи честоти (например DDR3 1800mhz и 4 ядрен поне 2Ghz процесор) т.е. няма как за 30 мин да се изтегли + да се инсталира 5 пъти Windows.

Иначе не съм против това, че наистина, особенно WEB, нещата са наистина бавни и изискват много пространство!


Наистина този проблем се усеща(направо се знае) при андроид-а където новите неща заемат много място + работят много бавно.

 

Искам да добавя и цитат от публикацията, което всеки би се замислил ако наистина се мисли за такъв.

Eтo зaщo иcĸaм дa ĸaжa, чe ceгaшнaтa cитyaция e yжacнo глyпaвa. Kaтo cпeциaлиcти ниe мoжeм, длъжни cмe и щe нaпpaвим вcичĸo пo-дoбpe. Hиe  мoжeм дa cъздaвaмe пo-дoбpи, пo-бъpзи, пpeдcĸaзyeми и пo-нaдeждни пpилoжeния, ĸoитo изпoлзвaт пo-мaлĸo pecypcи, пpи тoвa дeceтĸи и cтoтици пъти пo-мaлĸo pecypcи. Moжeм и тpябвa дa ce гopдeeм cъc cвoятa paбoтa.

 

 

1
29/09/2018 22:56:34
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Здравей г-не!

Като начало искам да ти кажа, че операционната система на компанията Microsoft наречена с името "ДЖАМОВЕ", "ПРОЗОРЦИ" :) ... или просто Windows! Е О.С. от тип "backward compability"! Преведено на български това означава, че самата операционна система ще е така изградена, че да можеш да играеш и тетрис на нея! А това е много голям плюс!

Това обаче има своите недостатъци!

Системата е по-тежка за компютъра!

Изисква повече памет! (Както на харда, така и в рамта).

Възможно е непоправени бъгове от минали ОС-и да имат влияние върху конкретната инстанция!

Но, за всичко това си има доста добра причина! Все пак е операционна система! :)

-1
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Абе приятел!

Тази инсталация на десятката не е правена специално за теб!

И като цяло, 30 минути са много малко време на фона на това, което има вътре в дистрибуцията.

Все пак тя се конфигурира "RUNTIME".

Не ми лепи минуси! Моля!

-1
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

Колега, моля прочети цялата публикация, след това моя коментар и чак тогава коментирай с агресия.

0
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Ще ти разкажа една история приятел.

Дано да имаш, чувство за хумор!

Един китайски император искал да му се направи дворец от тухли и искал да има това и онова и трето и пето!

Императорът попитал архитектът все пак, следният въпрос:

- Колко тухли ще са ти необходими за всичко това - попитъл императора ?

- 1 325 065 233 тухли - отговорил архитекта!

Императора си мислел че тези цифри били изречени просто ей така. И за да провери дали архитектът не го лъже. Самият император поръчал 1 325 065 234 тухли (с една повече) от поръчаното!

След години дворецът бил построен, но на входната арка императора видял една тухла, която стои излишна!

Тази тухла стояла върху арката на входната порта!

Ето защо, е много трудно да се отговори на подобен род въпроси. Просто е така!

Поздрави!

-1
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки
while(true)
{
   ...
}

 

0
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Приятел! Не се отказвай!

Някога и аз се "sad"-вах! Полза от това няма!

Не мисли за себе си между другото!

Мисли за тези около теб!

Те ще ти помогнат!

И един ден и ти би помогнал на тях!

Не се предавай!

Никога!

Поздрави!

1
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

Oh! FXX XXX XXXX!

Thank you man!

0
ValenNEW avatar ValenNEW 51 Точки

Приятел! Искаш ли след време да направиме едно приложение за енергийна дистрибуция!

Аз лично много ме кефат подобни неща!

Приложението ще бъде умно и няма да има разочаровани!

Аз кода на C# между другото!

Ще бъде малко програмче, но ще бъде вярно! Ще смята там дивотиите на електрическите мрежи:

активни, реактини, пълни мощности, коефиценти на пренос и всички тези дивотии!

Аз лично съм навит.

0
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

Не съм запознат с това, което ми предлагаш, иначе да - бих кодил с тебе, аз също пиша на C# и малко на JS.

0
30/09/2018 10:56:02
silkscale avatar silkscale 0 Точки

Програмирам от 15 години. Но напоследък, когато се развивам, не е обичайно да мисля за ефективност, простота и съвършенство: точно до факта, че съм тъжен за кариерата си и за ИТ индустрията като цяло.

shareit apk vidmate apk pc

0
flisterten avatar flisterten 0 Точки

I have been programming for 15 years. But lately, when developing, it is not customary to think about efficiency, simplicity and perfection: to the extent that it makes me sad during my career and for the IT industry as a whole.  forpc.onl jiofi.local.html

0
26/02/2021 11:13:27