C++ Advanced - 09_05.Explorer. Имплементация на paste функцията
Здравейте,
Имплементирал съм всички функции от задачата без paste и createShortcut. Опитвам се да имплементирам paste функцията, но след като я написах програмата гърми или след извикването й, или след като после извикам cd командата(първият тест кейс гърми след "cd nested"). В самия код на функцията ми ли е проблема или някъде на друго място? Иначе използвам стак за клипбоарда и един пойнтер към FileSystemObjectContainer - currLocation в който пазя текущата директория в която се намира юзерът.
Линк към paste() имплементацията
Благодаря предварително!
Редактирах функцията, но проблемът си остава същия. Ето променената ми функция :
Мисля, че проблемът ми е някъде в navigate функцията(cd командата), може правя нещо грешно с пойнтера и може би когато го пренасочвам към nullptr и програмата работи с него изниква проблем и гърми. Ето кода ми без имплементацията на шорткътите:
https://pastebin.com/cae22z6E
Прегледах кода набързо.
getFile както си го написал винаги ще търси започвайки от от root, а трябва да търси само и единствено в current (без да ходи надолу по дървото).
walkInAndFind изглежда странен, но може и да не съм му схванал идеята. В момента търси само съвпадение по име на Directory.
Подобни проблеми най-лесно се намират с дебъгване. Стартирай програмата в дебъг режим и виж какво се случва при подаване на различните команди.