More Exercises: Data Types and Variables - 2.From Left to The Right JAVA
Не мога да се справя с входа, как да са числата едно до друго, надолу съм ок но?
Не мога да се справя с входа, как да са числата едно до друго, надолу съм ок но?
четеш като стринг, разделяш на два стринга спрямо интервала,
обръщаш ги в числата, сравняваш и търсиш сумата...
не е кой знае какво, трябва да се обърне внимание на "-"/минус/
Здравей,
За да ги прочетеш на един ред, след като влезеш в цикъла (където четеш входа за двете числа) вместо nextLine(), пишеш само next().
Първо това пробвах, всички примери в IDEA минават безупречно, но джъдж ми дава едва 25 точки?
String input = scanner.nextLine(); // "1234 5678" String[] parts = input.split(" "); String part1 = parts[0]; // "1234" String part2 = parts[1]; // "5678" long number1 = Long.parseLong(part1); // 1234 long number2 = Long.parseLong(part2); // 5678 long biggest = Math.max(number1, number2); // 5678
https://pastebin.com/cHY1PvhU
100% работи
!= 0 при отрицателни числа
Четенето, сравняването на сумата и цялостното решение съм гонаправил, но нито като стрин нито като каквото и да било не ми идва на ум как да са на един ред двете числа. Сигурно е нещо съвсем елементарно и да ми светне след време ама...
:)) не сме взели List<>, това прави възможно това за което говориш
обхождаш стринга и залепяш цифрите една до друга като стринг и като стигнеш char-a, който е " " празно пространство или space, правиш if проверка дали е 32, тове е от ASCII таблицата за празно пространство и си правиш променлива, която да ти присвои залепените цифри до този празния char, зануляваш стринга и залепяш цифрите на второто число, после ги parse-ваш и тн...