Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
"CSS и javaScript в отделни файлове извън HTML, което не е ОК"
Много добре знаем, че от гледна точка на "добрите практики" не е ок, но за целите на едното елементарно домашно е хипер удобно всичко да ти е в един файл, без да се ровиш излишно из файлчета ;)
Не съм на това мнение. Според мен добрите практики трябва са се спазват винаги.
Примера, който ще дам може би не е най-удачния, но престави си едно издателство, което издава голяма книга и малка книга. Това значили, че качеството на малката книга трябва да е по-лошо?
Аз пък съм на мнение, че в случая с едното домашно, в което има някоко реда HTML, три реда CSS и 20-тина реда JS, ако човек тръгне да спазва дословно "добрите практики" се получава така, че все едно е тръгнал да "гърми комара с оръдие" (Конфуций)...
"Според мен добрите практики трябва са се спазват винаги."
Така е! Затова и се наричат "добри практики". Но пък според мен, човек не трябва винаги да върши нещо, просто защото така повелява канона или така трябва (един вид на сляпо), а да вниква във всяка една ситуация, да се нагажда според случая и да преценява, кое е най-оптималното и подходящо. А именно, в случая не става дума за обемен проект, в който разделянето на кода спрямо "добрите практики" би било ключово и много важно в много, много аспекти, а говорим за задачки от по няколко реда... То само времето, човек да обособи всичко в отделни фалове и да прескача между тях ще му отнеме излишно време, какво остава, ако иска да го шерне или после пък като трябва да се проверява, вместо човек да хвърви един поглед и сичко да му стане ясно веднага, ще трябва да отваря един път css файл, втори път js файл и тн и тн...
Нито кодът е обемен, че да се изгуби човек защото не са спазени "добрите практики", нито тапърва трябва да се упражняваме в тях или да убеждаваме в тяхната полезност, Ниво 2 сме все пак...Аз поне лично не бих си позволил да намаля оценката на някое домашно, защото нещата са в един файл...Да, бих го посочил в коментара си, за всеки случай, но ми е пределно ясно, че всеки един колега от Ниво 2 е наясно с "добрите практики" и ползата от тяхното спазване при работа... В случая с тези домашни, от тях просто няма реална полза, защото кодът е от по няколко реда.
"Примера, който ще дам може би не е най-удачния, но престави си едно издателство, което издава голяма книга и малка книга. Това значили, че качеството на малката книга трябва да е по-лошо?"
Ами зависи за какво "качество" говориш...Ако говориш за качеството на печата, качество на хартията, гланца на корицата, мастилата...? Или за "качеството" на оформлението на книгата - примерно по-малката книга да е оформена по-лошо, да кажем корицата й е сложена някъде в средата, или главите в нея да са разбъркани и да започва самата книга от 3та глава? Ако това имаш в предвид, тук не става дума кодът от домашното, който да е събран накуп в един HTML да бъде с кофти качество, или пък някой като отваря style таг в него да буха java script кода си и да прави мазаляк навсякъде....!!!
Принципно за печатниците няма значение книгата "голяма" или "малка" е, а е важно количеството на тиража. "Малката" книга може да се изпечата в тираж 50 000, а "голямата" - в 50. Понеже даваш примера точно с издателство, което печата книги. Като човек, който е работил дълги години в печатни медии, ще ти кажа, че ако имаш една "голяма" книга и една "малка" книга, ако "малката" книга е в малък тираж, печатницата дори няма да пусне да загрява "голямата" машина, на която се печатат "големите" книги и поръчки, тъй като това за тях е като да "гърмиш комара с оръдие" и не им е изгодно нито като време, нито като консумативи за машината... Просто ще пуснат "малката" книга на "по-малката" машина, за да си спестят време и ресурси, без това да отнеме от качеството й.