Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
AntoniyaIvanova avatar AntoniyaIvanova 16 Точки

тема "Вход и изход от конзолата"

Здравейте, имам въпрос по отношение на структурирането на учебния материал. Не трябва ли тема №4 "Вход и изход от конзолата" да се преподава след първа тема за въведение? Идеята ми е, че  материала се използва за решаването на задачите от следващите теми и общо взето нещата си ги знаем. Освен ако главната ви идея не е да се чете материала от следващите лекции т.е. да сме в час с новите неща, както обикновено става в живота или поне в моята работа е така и трябва да си винаги една крачка напред. Естествено това води до повишаване на конкурентоспособност на всеки човек, което развива предприемачески дух и т.н. Май се отклоних с размислите си :).

Тагове:
0
Programming Basics
WhatTheFoxSay avatar WhatTheFoxSay 61 Точки

Като видиш домашната ще разбереш, че трябва да почетеш за цикли. Там има какво да се чете и не мисля, че би ти отнело по-малко време, от колкото си отделил за по-старите домашни, а дори доста повече :) 

Според мене темата си е на мястото.

0
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Направено е така, защото за домашните досега няма никакъв проблем да се дефинират твърдо стойностите в сорса. Наистина, с вход и изход от конзолата е много по-приятно, но се събират доста неща за начинаещите. Не е нещо, което човек да не може да схване сам, а предстои и да се предаде основно.

1
SmAcK avatar SmAcK 12 Точки

В домашното след всяка една тема могат да се ползват знания от предходна/предстояща тема. Когато вземаме тема, целта е да обхванем дълбочинно нещата разисквани в нея.

0
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Моето мнение е, че трябва да се доверим на трейнърите и целия екип на SoftUni, те имат доста повече опит, а повечето са и минали през този път на обучение в Telerik. Така че дерзай, пък и ако си занеш всичко от входа и изхода на конзолата, никой не те е спрял да прочетеш другите глави от Книгата за С#.

0
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Да трябва да се доверите. Методиката работи няколко години вече, тъй че не трябват оправдания, че нещо не било научено/преподавано. Има интернет, 21 век е. Влизаш и търсиш. Така ще е занапред, не само в курсовете в университета ами за всичко. Те не могат да преподадът всичко, ще трябва да се мисли и търси. Пък и то не е за всички това, само добрите, тези които учат и се стараят ще продължат и ще станат софтуерни инжЕнери.

0
Matrix avatar Matrix 1088 Точки

Главите са си подредени както трябва и са си точно на мястото ;)
За решаването на задачи, постоянно ще ви трябват знания и от следващите глави, четете напред, не се спирайте казвайки си "о не това няма да го чета, щото още не сме го взели"... Колкото повече напредвате с материала в следващите глави, толкова повече първите задачи, които сте решавали преди това ще ви се струват по-лесни и по-лесни!

За изпита задължително си прегледайте и главата за Матриците - с тяхна помощ много от задачите се решават много по-лесно и значително можете да си улесните живота! tongue-out

0
Panglot avatar Panglot 22 Точки

Понеже поназнайвам основите на C++ и съм се опитвал да обучавам хора на това, което знам ще говоря от личен опит.
Базата, основните знания за програмирането като цяло са много навързани едно с друго. Много е трудно да се създаде учебна програма, която да може да върви стъпка по стъпка по такъв начин, че за следващото да използваш предходното. Не може да се започне от някаква тема, която да не е свързана с тема предвидена за по нататък. В математиката например можеш да започнеш от това да научиш числата, след това да събираш, изваждаш, умножаваш, делиш, след това да намираш неизвестни, след това да решаваш квадратно уравнение и така нататък. Тук обаче без да знаеш как да изкараш нещо на конзолата, някак не можеш да започнеш. От друга страна обаче, ако си обърнала внимание на урока, няма как да ти стане ясно в използването на placehold-ер, {0,15:F2},  каква работа върши F2 без да знаеш за променливите преди това и по-точно за double, float, decimal.
Просто по такъв начин стоят нещата с цялата базова информация, че не можеш да я преподадеш по стъпково в перфектна последователност. Тя върви заедно. За това много често ще има връщания назад за доуточняване на дадена информация, допълване на команда и такива други нещица.

1
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 142 Точки

Като гледам последната задача от домашната, даже ми се струва че рано я учим темата laughing. Така като я гледам, май трябва да си на ти с поне с двумерни масиви, conditional statements, а няма как и някой цикъл да не потрябва...

0
Panglot avatar Panglot 22 Точки

Задачите със звездичка не са задължителни. Обикновено те са по-трудни и изискват проучване на неща из нета. Последната задача от домашно четири изисква доста стабилно проучване из нета.

0