[Exam Problems] PHP Basics 29 Аугуст 2014 Evening - Problem {5} - array_multisort
Колеги,
сблъсках се с проблем с функцията array_multisort. Решавам четвърта задача от изпита на 29 август вечерта. Имам асоциативен масив. ТОй съдържа масиви, а всеки от масивите се състои от еднакви асоциативни масиви:
{"CPU":[{"product":"AMD A10-5800K X4 3.8GHz, 4MB Cache","price":"186.00","currency":"BGN"}],
"HDD":[{"product":"500GB Toshiba, SATA 6Gb\/s, 7200rpm, 32MB","price":"88.41","currency":"BGN"},{"product":"SSD 2.5\", 120GB, Corsair F120 LS, SATA3","price":"180.50","currency":"BGN"},{"product":"1TB Toshiba, SATA 6Gb\/s, 7200rpm, 32MB","price":"52.82","currency":"EUR"}],
"RAM":[{"product":"8GB DDR3L 1600 KINGSTON SODIMM","price":"87.00","currency":"USD"},{"product":"16GB Micro SDHC, A-Data, Class10","price":"15.03","currency":"BGN"}],
"motherboard":[{"product":"ASRock B75M-GL R2.0","price":"47.55","currency":"EUR"}]}
Искам да сортирам продуктите във всяка категория според името на продукта. Ето кода:
foreach ($priceList as $key => $category) { //Минаваме по всяка категория
foreach ($category as $key=>$product) {
$outputArr[$key] = $product['product']; //Правим масив от името на продуктите във //всяка категория
}
array_multisort($outputArr, SORT_ASC, $category); //Сортираме категорията по име на //продуктите
}
Получавам следната грешка при стартиране: Array sizes are inconsistent. Не мога да разбера къде бъркам. Ето линк към целия ми код:
http://pastebin.com/naqa62rX
С usort стана. Опитах решението на bojanm, но не се получи. Не знам защо не работи тук мултисорт. Ако някой може да разбере, нека сподели.