4.2. Complex Conditions - 03. Operations . 70/100 - NAN
Здравейте. За първи път задавам въпрос тук и моля да бъдете снизходителни ако не съм го направил напълно според правилата.
Та така, мъча се с една задача. Дава ми 70/100 , като за първи път се сблъсквам с подобен отговор от джъджа , а именно ' NaN undefined NaN = 0 - even' . Може би проблема е в нещо супер дребно или пък съм съвсем оплескал нещата, но моля ако някой има отговор на въпроса , нека ми помогне. Ето го и кода : https://pastebin.com/RFCsXHac . Условието на задачата обаче го чета от пдф и не знам как да намеря линк за него , за да ви го покажа.
П.П. Търсих във форума преди да пиша , но подобен проблем не успях да октрия.
Благодаря предварително .
Много благодаря. Съвсем не мислех в посока switch - case. Явно още не се е наместила тая конструкция в съзнанието ми . Само че се чудя... с моя код в джъдж не става, да. Но пък в VSC си ми върви чудесно. Знаете ли откъде идва това . Още повече ми е интересно защо ми излиза в джъдж така : ' NaN undefined NaN = 0 - even .
ето и твоята задача 100 %. забравил си форматирането.Колкото до това където го питаш при мен няма такова нещо.NaN и undefined си говорят сами за себе си.По принцип дебъг за да видиш защо се получва.Съжалявам за бързия и малък отговор просто много таскове имам.Дано съм ти бил полезен
function operators(input)
{
let N1 = Number(input.shift());
let N2 = Number(input.shift());
let nOperator = input.shift();
let result = 0;
let output = ``;
if ( N2 === 0 && (nOperator === '/' || nOperator === '%'))
{
output = `Cannot divide ${N1} by zero`;
}
else if ( nOperator === '/')
{
result = N1 / N2;
output = `${N1} ${nOperator} ${N2} = ${result.toFixed(2)}`;
}
else if (nOperator === '%')
{
result = N1 % N2;
output = `${N1} ${nOperator} ${N2} = ${result}`;
}
else
{
if (nOperator === '+')
{
result = N1 + N2;
}
else if (nOperator ==='-')
{
result = N1 - N2;
}
else if (nOperator === '*')
{
result = N1 * N2;
}
let numberIs = '';
if ( result % 2 == 0)
{
numberIs = 'even';
}
else
{
numberIs ='odd';
}
output = `${N1} ${nOperator} ${N2} = ${result} - ${numberIs}`;
}
console.log( output );
}
Да, не форматирам. До сега ми се разминаваше . Благодаря ти за бързите отговори. Успешен ден !