Внедряване на rsync функционалност и librsync в python

Току-що взех решение за следващия си проект за домашни любимци. Искам да използвам python за внедряване на инструмент за автоматично синхронизиране, за да търся промени във файловата система и да синхронизирам дървото на проекта от моята dev машина към моя сървър.

Имам приличен опит в python и C / C ++, но нямам опит с C модулите в Python или Cython, така че мислех, че това ще бъде чудесна възможност. Затова реших да използвам librsync, вместо просто да внедрявам rsync в чист python.

Търся само няколко сhttps://getappvalley.com/ъвета и насоки. Когато хората правят подобни неща, пакетират ли библиотеката заедно с пакетите на python? Трябва ли да пакетирам librsync заедно с моята програма? Коя е най-добрата практика.

Има ли начин, че ако крайният потребител няма C компилатор, мога да се върна към чистото изпълнение на python на rsync, ако го предоставя като алтернатива?https://tutuappx.com/

Ако все пак предоставям алтернативна реализация на чист python, не мога ли просто да направя нещо с модула C само ако потребителят вече има инсталиран librsync (използвайки мениджъра на пакети или нещо подобно)

Има ли проекти, които правят тези неща и се считат за добре написани / пакетирани, за да мога да следвам общите им указания в зависимост от това кой вариант в крайна сметка приемам? https://tweakbox.mobi/