SPA / AngularJS фенове, обсъждане и съпорт #nglario

Здравейте.

---

Как сме, има ли фенове? Темата я приемайте както искате - обща или частна за съпорта, който искам. По-добре като обща да няма излишен question count - тъй де, излишно трупане на теми.

---

Хештаг #nglario - навсякъде, по всяко време. Facebook page AngularJS Bulgaria

---

С AngularJS, частно, се занимавам от 1 месец горе долу, но предимно съм седнал да задълбавам javascript, js mvc-та, nodejs и т.н. Обичам API-та, SPA, PHP и SEO.

PHP ми е бавно, а и вече имам години опит с него и гледам да следвам и уча други нещица. Така стигнах до SPA-тата.

---

Разгледах и EmberJS - голям спор има и двете имат солидни и правилни позиции.

---

Са, каква е целта. Идеята е да се направи Gist (Github) базирана простичка блог платформичка. За целта се зарових в API-то им и направих листването. Но е async (сиреч асинхронно) и не върши много работа. Са, начина да се оправи както трябва е с promise-и, което малко ми убиягва като логика. Или и да го разбирам, проблема е че за да се вземе съдържанието на всеки gist се минава през 2 get заявки и през 2 foreach-a. И някак не виждам как ще стане това с промиси - не мога да навържа логичната последователност.

---

Отделно да не говорим, че направено по този начин, освен че е async, не е и правилно подредено - трябва примерно я със service-и, я с factory. Но успях така да го направя, колкото да работи да се види колко nested ще стане.

---

Другия вариант е да се ползва issues на дадено repo, което е що-годе добре и сработи. Въпроса, е че ще трябва да се филтрира по username, защото всеки може да пише issues - и някак некой да ти пише в блога.. нали, не става.

---

Идеята е да може да се позлва само html и angular, вхаща човек кода и си го деплойва на някакъв домейн ако ще.

---

Обаче пък issues имат повече плюсове от друга страна. Имат labels, което вършпи прекрасна работа за имитация на categories, но пък има логично по-малка тежест от към seo гледна точка. В gist ако тръгнеш да блогваш имаш много по-голям шанс да почнеш излизаш по темите по които пишеш.

---

---

Та идеи как да го сработим с gist-овете и promise-ите? Обсъждания, въпроси като цяло за AngularJS - каквото искате.