[Useful Info] JavaScript - особености на езика / Judge системата
Здравейте колеги!
Искам да предопредя всички които ще се явяват на JavaScript изпита да внимават кога и къде слагат точка и запетая. Аз съм много стриктен по тези неща и навсякъде слагах точка и запетая,докато не разбрах че Judge не го приема толкова добре. Както сигурно някои от вас знаят в Judge, когато сложиш накрая на функцията точка и запетая "Function solve () {};" дори задачата да ти е вярна ти дава 0/100 . Та просто функцията не трябва да е с затваряща точка и запетая накрая за да ти я прочете както трябва системата.
Пиша тази тема за да помогна на такива като мен, които сигурно са се бъхтили много време над този проблем и все още се чудят как и защо?!
Успех на изпита !
Променям темата по предложението на колегата, вижда ми се добре решение да се поразшири.
Пишете в тази тема неща за JavaScript, които са ви учудили, странности на езика и т.н.
За да преобразуваме число от вида 5.500006 или 5.5500003 към число без допълнителни нули до втория знак видях следния подход:
Number((parseFloat('5.500006')).toFixed(2)) //5.5
Number((parseFloat('5.5500003')).toFixed(2)) //5.55
Не е ли достатъчно parseFloat(някакъв стринг), вместо Number(parseFloat()) ?
Не съм се исказал правилно може би. Ако в началото имаш число като стринг - '5.50005' няма как да му кажеш toFixed(2) защото не е от тип number. За това го парсваш към float - става на число и му викаш toFixed(2), което обаче връща пак стринг, който ще е '5.50', а ние искаме да няма нули отзар и го кастваме към number като получаваме 5.5, ако беше '5.450004' ще получим 5.45