[Homework][OOP - June 2015]OOP-Defining-Classes
Колеги ето ги моите решения на задачите:
4. Software University Learning System
Отворен съм за всякакви забележки и въпроси.
Колеги ето ги моите решения на задачите:
4. Software University Learning System
Отворен съм за всякакви забележки и въпроси.
Колега хубаво ще е да сложиш в заглавието на темата за кой курс става въпрос, че така както е озаглавена темата не се разбира много.
Здравейте,
Имам едно въпросче относно домашното. На първа задача името, възрастта и имейла от конзолата ли трябва да се четат?
Здравей,
Не, не съм добавял такава функционалност. Хардкоднал съм 2 теста просто за проверка дали работи задачата
Ако искаш да скъсаш нервите, на тия дето ще получат твоето домашно за проверка - направи ги да се четат от конзолата.
Хахахаха добра идея, ако ми остане време ще я осъществя
Здравей Сашо,
имам няколко забележки по първата ти задача - Persons:
Конструкторете трябва да са разположени след полетата и преди пропъртитата.
Не виждам да валидираш данните за името и възрастта, а само за мейла.
При отрицателна възраст или над 100 няма да ти даде ексепшън, а по условие не е така.
Интересно ми е как ще валидираш възрастта, след като си я задал да ти е стринг.
И едно въпросче - защо тестваш програмата като задаваш име, фамилия и мейл, а не име, възраст и мейл?
Здравей Ивайло,
благодаря за забележките. Очевидно вчера като съм я писал не съм огледал нещата както трябва. :)
Корекциите са направени :)
Супер. Остава само (value < 1 || value > 100) вместо (age < 0 && age > 100)
както и (value == string.Empty || !value.Contains("@")) вместо (value != null && !value.Contains("@"))
Съгласен съм, благодаря :)
Колеги, едно въпросче относно втора задача.
В условието е казано, че само модела и цената са задължителни. След това се казва да се създадат няколко конструктора, които взимат различни параметри. Създаването на конструктор не прави ли параметрите в него автоматично задължителни и по тази логика ако създам няколко конструктора с параметри различни от цена и модел, то тези параметри също ще станат задължителни?
Ако имаш конструктор само с модел и цена значи другите са опционални - ти ще можеш в твоето приложение да създадеш обект като му зададеш само тези две неща. Не си длъжен да попълваш останалите.
Мерси, мисля, че разбрах какво имаш в предвид.
Здравейте колеги,
аз чак сега почнах домашните:
04. Software University Learning Sytem - опитах да я направя с interfaces, abstract classes, classes
Използвам test class ClassPersonTests verifying the Person class, test class ClassLaptopTests, verifying the Laptop class and the Battery class, test classes ClassComponentTests и ClassComputerTests, verifying the Component and Computer classes, по описаното в MSDN:
Walkthrough: Creating and Running Unit Tests for Managed Code
Едит: добавих още два юнит теста в 01. Persons, показващи че с валидно име и възраст, както и с валидни име, възраст и имейл могат да се инициират обекти от тип Person.
Щеше да е хубаво да сложиш и един тест, че все пак може да се създаде човек с валидни данни :))
@RoYal,
Вярно, не бях се сетила :)
Ей сега ще го сложа :)
Здравейте,
някой знае ли тези които сме от ниво 1 и записани в курса ООП за 2 седмици, къде и въобщеможе ли да качваме домашни в сайта на Софтуни и от там да има последващата проверка.
Благодаря, готово :)