Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
coaster avatar coaster 415 Точки

[HelpGuideNeeded] HW: ASP.NET Web API - Problem 1. Book Shop Service

Здравейте, колеги. Срокът за това домашно мина снощи, но все още се опитвам да го разбера за себе си. Изгледах по няколко пъти свързаните с него лекции от курса, разглеждах кода на други колеги, но всичко ми е хаотично и не разбирам какво се случва.. Засега ми е ясно, че трябва да се използва проектът от DB Apps за Book Shop System - поне това го имам и работи :D След това създаваме ASP.NET web application и добавяме нужните референции, и какво следва оттук натам.. Какво се маха, какво се добавя? Кога идва реда на binding & view моделите? И сигурно ще прозвучи малко нагло, но може ли някой запознат и имащ време и желание, всъщност да обясни накратко основните стъпки при решаването на тази задача?

Тагове:
3
C# Web Services & Cloud
simeon.georgiev avatar simeon.georgiev 62 Точки

Реда на моделите идва веднага :D Разделят се във ViewModels и BindingModels папки, за да е по-добре организирано. Binding моделите се правят като копие на моделите в папката модели за CodeFirst. View моделите се правят по спецификациите- например се прави един клас AuthorNamesViewModel, който има само 2 пропъртита- FirstName и LastName. Той ще трябва, когато се извика Get api/Authors. Като отговор трябва да се върнат само имената на авторите. В контролера отгоре трябва да има създаден един var context= BookShopEntities(). После взимаш context.Authors и ги преобразуваш в AuthorNamesViewModel, който вече се връща като отговор на заявката. Обратно- ако трябва да се слагат неща в базата с POST заявка се ползва Binding модела, чиито пропъртита се използват, за да се създаде един автор. context.Authors.Add този модел, context.SaveChanges()  и готово.Това е умно направено във фреймуърка и не е необходимо да се създава някак AuthorBingindModel-а, само се проверява дали е валиден. EDIT: това видео на мен ми помогна и също това

2
22/08/2015 16:57:53
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Според мен това видео от настоящия курс ще ти отгоговори на повечето въпроси. Аз не не го бях гледал и доста време потроших за да си оправя елементарни грешки по това домашно. Днес попаднах на видеото и ме хвана яд, че не съм го гледал по-рано. Щях да спестя доста нерви и време.

1