[Python] ISO8601 datetime to UTC
Здравейте, имам следния въпрос към голямата задача, която правихме миналата седмица. На последното агрегиране на информация, където трябва да принтираме на конзолата топ 5 часове с най-голяма продажба. Трябва да сортираме датите само по-час ли, или цялата дата? Аз парсвам информацията в тип от iso8601, от този тип обаче не мога да вземам часове т.н. предполагам, че трябва да се парсва в тип datetime, като това ще става по следния начин. Първо да парснем в тимп iso8601, след това да конвертираме към UTC формат и след това конвертираното да го парснем в тип datetime. След това от този datetime, да взимаме часа и да го слагаме в един речник като ключ, а като стойност да прибавяме цената, и накрая сортираме речника по стойности и принтваме първите 5, но тогава ще имаме просто един час, а в примера е показана цяла. И един въпрос, който не го вмъкнах е как да стане това конвертиране от iso8601 в UTC?
Благодаря за отговора ти. Това със парсването към UTC ми помогна много. Аз по подобен начин правих с новия обект от datetime, но недоразумението може би идва от условието на задачата, защото в твоя вариант също като моя, в речника си ти ще имаш множество ключове, защото дните, годините са различни. А в примера е дадено по по-различен начин. Аз утре като отида ще попитам как точно трябва да стане и ще пиша тук. :)
Кое не е същото в примера? И там е с години, месеци и дни. Става въпрос за това в кой час, от кой ден, от кой месец от коя година има най-много продажби.
В случая между 20 и 21ч на 20ти Февруари 2016та има най-голяма сума продажби. Няма други 60 минути в които да има повече.
Прав си, може би ме бъркаше факта, че деня, месеца и годината са еднакви.