Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Kirev avatar Kirev 9 Точки

Proxy checker и ООП

Здравейте!

 

Понеже писах proxy checker преди известно време, но кода е.. меко казано разпилян(спагети), та реших да го пренапиша изцяло, спазвайки всички принципи на ООП и добрите практики.

Логиката е елементарна. Чете се от текстов файл(ред по ред), IP и port се разделят(split-ват) по двоеточие(:), а след това всяко прокси се добавя към web request и в зависимост от отговора(response code), проксито се определя като работещо или не. Проверката се извършва многонишково, с цел ускоряване скоростта на приложението/проверката.

Още в началото обаче срещам затруднение с правилното структуриране на кода/класовете. Трудно ми е да преценя кое къде трябва да се намира точно. Та ако някой има идея, нека я сподели. Снимка на клас диаграма също ще ми е от помощ :)

Тагове:
0
Общи приказки
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

Аз бих го направил така: правя клас Proxy с полета IP и port. След това правя статичен клас от сорта ProxyStatusDispatcher с методи LoadProxies (сплитването и пълнене в лист), IsAvailable (проверява дали дадено прокси работи) и GetAvailable (връща списък с работещите проксита). Общо взето идеята е да имаш 2 класа, като вторият прави операции с обекти от първия.

Не претендирам, че това е най-качествено, но предвид сложността на програмата мисля, че е достатъчно.

1
Kirev avatar Kirev 9 Точки

Точно така тръгнах да структурирам, след като не получих отговор известно време.

Благодаря!

0