Затруднение с материала
Имам затруднение с for цикъла. Разбирам всичко на теория, но не мога да го приложа на практика в задачите. (разбирам готовите решения, но трябва ли да го пиша аз, не знам от къде да го захвана).
Питах дали може да ми дадат имейл на лектор, да се обърна към него за помощ, защото карам курса онлайн. Казаха, че не могат и ме посъветваха да пиша във форума.
Бихте ли ме посъветвали какво да правя?
Не съм. Вчера си я поръчах, утре ще е при мен. Щом пристигне, веднага се захващам с четене.
Сега видях, че си само на 16, похвално е че отрано си се ориентирала към тези курсове. В момента явно терминологията и концепциите на програмирането са ти новост, не знам не се ли учат for цикли в училищата вече навсякъде, но пък и съм завършила гимназия твърде отдавна, за да помня в кои клас какво се учеше по информатика. В началото когато всичко ти е ново темпото на курса може да ти е твърде бързо и да ти е стряскащо, че не се справяш, но когато се поупражняваш повечко, минеш повече лекции и след време се върнеш отново на началните, вероятно ще ти се сторят доста по-ясни и лесни, направо елементарни. Поне при мен беше така, в началото на курса ми бяха трудни дори домашните за форматиране, като дойде ред за изпит се чудех как съм си губила часове за неща, които вече можех да реша за минути.
Мисълта ми е, че и да не успееш да минеш материала на курса с темпото на един курс, онлайн можеш да записваш и повторно и да се явиш на изпит, когато се чувстваш достатъчно подготвена. Имаш достатъчно време да наваксаш :)
А книгата можеш да я четеш и от компютър докато пристигне хартиеното копие, което си поръчала.
В езикова гимназия съм и информатика почти не се учи. За повече от половин учебна година учихме само съставните части на компютъра и правихме презентации, затова с този материал ме хвърлиха в оркестъра.