Console.Beep - пауза и изход?
Заиграх се с упражнението Console.Beep и му зададох 4 различни звука с еднаква продължителност. Само че не мога да разбера как да накарам компютъра да сложи пауза между тях (примерно от 1 секунда), след което да плейне следващия звук. Опитах с break; - не става, MSVS подчертава "break" като грешна дума още докато я пиша. Опитах да задам "тишина" (честота 0, дължина 1000 мс) - дава грешка от типа "програмата спря да работи".
Също така ме интересува как да му задам, след като изпълни звуците, да затвори конзолата автоматично, тоест потребителят да не се налага да натиска някое копче, за да се затвори. return не я затваря, Environment.Exit - също.
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace BeepExercise
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.Beep(352, 250);
Console.Beep(372, 250);
Console.Beep(392, 250);
Console.Beep(412, 250);
Environment.Exit(0);
}
}
}
Ползвах Гугъл (именно така намерих EnvExit и return командите), но MSVS явно не харесва точно тези команди.
Плийз, хелп?
Мерси. Това стана. А за изхода?
Виж отгоре отговора - добавих и за изхода.
Мерси, ще го пробвам и това. Аз обаче намерих нещо друго докато чаках твоя отговор, което стана. Просто трябваше да съм малко по-прецизен в критериите си за търсене.
Първо трябваше да добавя reference System.Windows.Forms и след кода просто да напиша exit, та MSVS да се досети какво искам да направя и да ми предложи Generate Program Exit чрез жълтата лампичка. И понеже исках програмата да се затвори 5 сек. след като се е изпълнила, ѝ зададох thread sleep 5000 ms. И нещата станаха. Но ще пробвам и твоя вариант, поне да видя кой ми харесва повече като резултат. :)
Edit: с твоя вариант нещо не се получават нещата. Добавих System.Diagnostics и после твоя код и МСВС го подчертава цялото, че било грешно:
Едит 2: горе в известията пишеше, че си добавил коментар за ракета, който обаче е изчезнал и не мога да го намеря. Но все пак добавих обратно броене, за по-забавно. :D