[Exam Problems] JavaScript Basics - The Numbers (4 September)
Здравейте,
реших я тази задача, в конзолата ми вървъ всичко, но когато я поставя в Judge 0... някаква грешка излиза. От къде може да е проблема?
function solve(arr) {
var numbers = arr.match(/(\d+)/g);
for(var i = 0; i < numbers.length; i++) {
var number = numbers[i];
var hex = Number(number).toString(16);
hex = "0000".substr(0, 4 - hex.length) + hex;
console.log("0x" + hex.toUpperCase());
}
}
Кое не работи като аз го подкарах? Губят се 90 точки от това, че не си форматираш изхода като хората просто...
Просто виж как ти го подават, разгледай авторското решение ако искаш.
Аз ли съм луд? Ето какво ми показва в WebStorm когато сложа [0]: http://picbg.net/img.php?file=535facb562446f6a.png
А в Judge ми изкарва и 4те? Е това нормално ли е?
Значи при мен в WebStorm излиза всичко точно, в Judge ми дава 0 и има грешки. Когато при WebStorm има грешки, или не се показва всичко, в Judge работи??? :@:@:@
Ами нормално е, това, че webstorm ти слепя log-овете, не значи, че е коректно да работят по този начин. Judge работи както трябва и прави 4 различни лога.
А я го постави в WebStorm да видиш какво става...
Edit: Ето го кода който ми даде 100/100:
function solve(arr) {
var numbers = arr[0].match(/(\d+)/g);
var result = [];
for(var i = 0; i < numbers.length; i++) {
var number = numbers[i];
var hex = Number(number).toString(16);
hex = "0000".substr(0, 4 - hex.length) + hex;
numbers[i] = "0x" + hex.toUpperCase();
}
console.log(numbers.join('-'))
}
Ето какво ми дава в WebStorm:
Тествай през браузъра с f12, ще си спестиш подобни проблеми.
Това означава, че на изпит може да не ми показва правилен отговор ама може да имам 100... А когато всичко ми е правилно няма да имам. ГОЛЯМА простотия ... Това което виждам пред очите си да не работи, това което не виждам да работи...
И на мен ми е голям шок. Дали няма някакви настройки за webstorm-a, които да го барнат това. Спомням си, че подобен проблем имах с Eclipse като пишехме java и някакси конзолата се препълваше (колкото и невъзможно да беше да се препълни от доста кратък output) и не изкарваше всичко.
Представа си нямам, ще е добре да каже някой който знае наистина защо става така. Сега едва ли ще започна да ровичкам WebStorm, но дано някой помогне защото си ... да не казвам какво.
На мен ми изглежда коректно.
Ето преработен твоя код, даващ 100 точки:
Проблема е наистина във форматирането на output-a. Оцветил съм в червено промените.
ПС. Не бях видял, че си я решил вече... :) Скривам поста.