Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Само да уточня - аз съм в самото начало. Затова и въпросите ми са малко "дървени".
Ще опитам нещата, за които ми пишете.
Искам да благодаря за това, че отделяте от времето си и ми отговаряте!
Аа - това е само началото на кода, в този му вид се наложи да кастна ulong защото към края не искаше да ми приеме числата - станаха големи
Иначе ето го целия
Идеята е да напиша число и да получа отговор кой тип е най-подходящ за него. Ясно, че може да се запише в няколко, но аз искам да получа "оптималния"
Недей да копираш повече от 10-15 реда код във форума (виж правилата). Ползвай Pastebin.com примерно.
Ок, извинявам се!
Тъкмо щях да го премахна
В общи линии - мисля, че успях да обясня идеята.
"Най-подходящ тип" е доста условно. По принцип най-подходящо е да се ползват типовете по подразбиране (int, double), защото в доста случаи може да се наложат каствания, а това е бавно. Ако имаш предвид най-тесния възможен тип - не знам лесен начин да се провери; може да започнеш от най-малките (byte/sbyte) и да вървиш към по-големите докато не намериш този, който търсиш.
Точно така го направих и се получи.
Сега се опитвам да разбера по какъв начин, след като ми посочи най-тесния възможен тип, да се върне в началото при Console.ReadLine, а не да затварям конзолата след return и да я отварям отново, за да проверя друго число.
Тук става с цикли. Избързваш според мен. Мини поне лекциите до цикли включително и тогава ще може да правиш такива логики; в момента знанията ти явно са още начални. Това е все едно да знаеш азбуката до средата и да опитваш да пишеш изречения. Съвсем скоро ще стигнеш и до това ниво, но в момента се мъчиш излишно.
Да. :)
Аз домашното го направих по лесния начин, след това се заиграх и ...
То малко като наркомания - като започна и деня станал нощ.