Изпит по ООП
Здравейте,
бих искал да попитам кога ще бъдат качени авторските решения на изпита по ООП.
И също така ще има ли решаване на изпита?
Здравейте,
бих искал да попитам кога ще бъдат качени авторските решения на изпита по ООП.
И също така ще има ли решаване на изпита?
ТУК може да видиш едно отлично решение, което покрива всички изисквания по изпита.
Относно вечерния изпит, нямам представа.
@evgenikolov, благодаря за похвалата, но не е точно отлично. При конкретните behaviour-и има някои неща, които могат да се изнесат в абстрактния клас, също така диспачвам командите през някакъв switch, което ме дразни, но за няколко часа - толкова.
@Alex0ne, не мога да преценя дали има нещо като забележка в думите ти. Може би се бъркаш, че съм автор на въпросния изпит. Не, не съм автор, държах го заедно с вас, което ми дава право да си използвам колкото рефлекшън си искам. Ако наричаш 2-та реда във факторитата 'рефлекшън'
Ако не с рефлекшън, как би инстанцирал поведението и атаките? Има ли някакви други опции така че да бъде ООП издържано?
Здравей...решението е супер и е много разбираемо....опитвам се да приложа това решение и на вечерния изпит от същата дата - IS-IS , обаче по някаква причина не мога да се справя с рефлекшъна
public IWarEffect Create(string warEffectType)
{
var type = Assembly.GetExecutingAssembly().GetTypes().
FirstOrDefault(t => t.Name == warEffectType);
винаги ми връща type = null независимо, че всички имена на класове са изписани като хората...дори като дебъгвам ламбдата ми дава Name = "Kamikaze" и не взима името :-) на път съм да се откажа от рефлекшъните завинаги..... Дали се вижда на пръв поглед какво не правя правилно??
Ами точно в този код не виждам грешка. Единствената причина да върне null е стринговете да не съвпадат точно или да нямаш дадения клас. Абсолютно 100-процентно сигурен ли си, че няма разминаване при наименованието на класовете?
Аз също имах същия проблем и трябваше изрично да му посоча namespace-а в който да търси някои от моделите. Може би не е най-доброто решение.
Малко ме е срам да си призная, но проблема е бил в сплитването на инпута
this.ExecuteInput(input.Split(new char[] {'.', ',', '(', ')'}, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries));
Забравил съм да сплитна по интервал и ми добавя интервал в началото на думата, който не виждам и съответно не са еднакви :-).... Ама който няма глава дебъгва 3 часа за тъпотии...Благодаря за отговора.
Чудесно е, че се използва Reflection, при положение, че само се споменава за него в лекциите.