[Homework]High-Quality Code - Refactoring - Unit Tests???
Здравейте, колеги!
Захванала съм се с домашното по темата Refactoring, рефакторирах си кода, но с тия Unit Test-ове не мога да се справя. Понеже всички отделни методи, които участват в "обхождането" на матрицата, ги направих private и ги обединих в един общ публичен метод WalkMatrix(), сега ми е трудно да измисля какво точно да му тествам на този метод. Дотук съм направила един тест с единична матрица (с 1 ред и 1 стълб) и един, който си тества при по-голямо число дали в правилен ред се обхождат клетките. Ако някой от вас е подходил по този начин и се е сетил за по-подробни начини за тестване, ще се радвам да сподели.
Направих и PrintMatrix() метод, но и при него ми е чудно какво да му тествам. Като цяло, да си призная, много се обърквам в измислянето на unit test-ове.
Ами да, на мен всъщност тук ми е проблема. Пък и нали тестваме само публични методи. Точно за output не мога да измисля как точно да го тествам.
Input - Method Overload:
private ReadInput();
public ReadInput(string testInput) и тестваш този метод, който е идентичен на горния, но вместо със конзола работи със тестовия стринг.
Output: FileWriter.
Записваш във файл и след това прочиташ ред по ред и сравняваш.
Благодаря много за помощта!