[Java Web Development] Passing data from Servlet to a normal java class
Привет,
Имам въпрос относно подаване на информация от сървлет към нормален джава клас.
Сценарият е следният:
Имам един сървлет в който взимам data от сесията - usernames, passwords etc.
Трябва ми по някакъв начин от този сървлет да подам като стринг текущия username например, към метод на нормален джава клас.
Пробрах да инстанцирам сървлета в класа и да викна get method който съм направил в сървлета, но очаквано - получавам Null стойност. :)
Ако някой има идея - нека споделя.
Поздрави!
Проблемът е, че като инсанцирам HttpServletRequest и иска да предоставя имплементация на всичките методи...
В случая се изразих неправилно, не го инстанцираш, а го импортваш! И после request.getSession().getAtribute("username");
Но най-добре да покажеш кода иначе стреляме напосока! :)
В сървлет класа имам следното:
Java class-ът (това е класът който имплементира ejb interface-a) е следния метод:
Според MVC модела, според който мисля, че трябва да се водим, а именно Model View Controller, модела,в случая javabean-а не трябва изобщо да има нещо общо с контролера! Не трябва да правиш инстанция на сервлета в javabean-а! Ако трябва да подаваш някакви данни на модела ги подавай чрез параметрите на метода и така кода ще е по-четим, че нещо се оплетох в кода, иска си бая дебъгване да се разбере как работи!
И внимавай къде инициализираш променливи, да не се ресетва, когато ти е нужно да си пази стойността! Мисля, че булевата променлива нещо бъгосва работата, но си трябва дебъгване както казах!
Гледайки кода все повече си мисля, че логиката влиза в някакъв цикъл, след всяко извикване и инстанциране на сервлета в javabean-а!
Ще преструкторирам кода изцяло, благодаря за насоките. Ще пиша отново при евентуални проблеми. :)