Задача Reactanle Area - Programming basics
Здравейте, програмата ми изчислява правилно лицето на правоъгълника, но в Judge-системата ми дава 80/100 заради неправилно изчисление на едно от лицата по зададените страни. Ето и коментара в judje: "The number of numbers in the user output is less than the expected output.". Зададените стойности са:
A |
B |
area |
2 |
7 |
14 |
7 |
8 |
56 |
12 |
5 |
60 |
Сорс код:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace ReactangleArea1
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.Write("a = ");
var a = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("b = ");
var b = int.Parse(Console.ReadLine());
var area = a * b;
Console.Write("Sqare = ");
Console.WriteLine(a * b);
}
}
}
Благодаря предварително!
На мен не ми е ясно какво трябва да се разбира под проверка и какво има да му се проверява на лицето на триъгълника.
Това if (n >= 2 && n<=100) е проверка на въведените числа, не за лицето.
Извинявам се , бях постнала друга задача.
Под проверка аз разбирам страните да са по-големи от 0 и да се проверява дали са числа.
Разбрах, но това е проверка на входните данни, а не на лицето.
Проверката е ако има поне едно отрицателно число да изписва " error ". Задачата не е грешна и така, но няма смисъл, това не се търси в условието, но като допълнение не ти пречи да си го напишеш, кода си минава в Judge. той прави проверки само за положителни числа.
Да, точно така исках да напиша задачата, защото няма отрицателни страни.
По принцип в тези задачи за упражнение никой не те кара да хващаш изключенията,а се дават по-скоро за синтаксис и развиване на логическото мислене.Никой не очаква да знаеш Exception handling при положение че се учат прости пресмятания с числа :).