Превръщане на масив от тип string в масив от тип char
Тъй като при char- масив не позволява да използвам Concat, с итерации не можах да го измисля, а и със сигурност има някой много по-удачен вариант, за който, обаче, не мога да се сетя... И затова пак да попитам:
string[] names=Console.ReadLine().Split().ToArray();
И след това? char[] letters=new char[?] - това е първият проблем, има ли вариант за задаване на дължината,ако елементите от string-а са с произволна дължина? Ако при такива входни данни това е невъзможно, моля за вариант за създаване на List<char>letters, в който да са всички букви от имената в реда,в който са в string-а.
Имам усещането, че дотук е показвано като тип конвертиране в задачи, извинявам се, ако е мой пропуск.
Хиляди благодарности!!! Моля те, дай някакъв сайт за четене по темата и спирам да досаждам. Конвертиране на масиви и листи от тип string, int, char към променливи и обратно.
Аз, преди да задам първия си въпрос, изгубих над 3 седмици само с лекцията за масивите. Просто беше шах и мат, изобщо не очаквах, дотогава презентациите на СофтУни ми бяха напълно достатъчни и скоростта на усвояване на материала беше съвсем нормална. Проблемът е, че качеството ми на анализ на информацията, която намирам и чета в нета, е ниско - губя много време в проба - грешка, не мога да отсея кое ми трябва и мога да ползвам, как да го ползвам, страшно съм неефективна. А сега, само за няколко дена, успях да си изградя алгоритми на базата на моята логика, благодарение на твоите отговори. Но не мога да изчерпам възможностите - трябва ми някакво обобщение, върху което да стъпя - резюме на варианти за конвертиране, или нещо подобно. Има ли такъв сайт? Или книга? Т.е., те са хиляди, но - горе-долу за нивото на Tech - модула?
С търсене в гугъл става най- бързо и лесно, Тук Наков обяснява тънкостите около 57 минута. В dotnetperls.com обясненията са много по- лесни за разбиране от MSDN и в StackOverflow можеш да намериш отговори на милиони въпроси. В книгата на Наков също има много информация с обяснения.