IT Talks: Светът на програмирането
Loading...
Семинар

IT Talks: Светът на програмирането

17.06.19 18:00 - 20:00 Учебна зала Open Source гр. София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2 Светлин Наков, Ивайло Папазов и Ален Паунов
Заповядайте на безплатен семинар на тема "IT Talks: Светът на програмирането", който ще се проведе нa 17 юни 2019 г. (понеделник) от 18:00 часа в зала Open Source на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1). Водещ на събитието е Ивайло Димитров, а лектори ще са Светлин Наков, Ивайло Папазов и Ален Паунов.

За Семинара

Целта на семинара е да даде поглед към света на програмирането и защо то е толкова важно в наши дни. Ще бъде засегната темата какво отражение ще имат технологиите на бъдещето ни. Лекторите ще пояснят и какво прави програмирането една от най-желаните професии в наши дни.

Темите, които ще бъдат коментирани по време на семинара са:
- Какво представлява програмирането?
- Защо е важно?
- Всеки ли може да се научи и какво е нужно, за да се научим?
- Защо програмирането е толкова важно в наши дни и какво можем да правим с него?
- Кратка история на програмирането и поглед в бъдещето.
- Как технологиите ще навлязат в здравеопазването, образованието, финансите и други сфери.
- Какво прави програмирането една от най-желаните професии и каква е средата ти, когато си програмист?

За Лектора

Светлин Наков, Ивайло Папазов и Ален Паунов

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора да се захванат с програмиране и софтуерни технологии. Като ученик и студент е победител в конкурси и олимпиади по информатика и състезателно програмиране, включително 4 медала от международни олимпиади по информатика. Наков има над 15-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни проекти, консултант, лектор и предприемач с богат опит в .NET и Java EE платформите, информационни системи, бази данни, уеб разработка и софтуерно инженерство. Той е автор на 7 книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии, C# и Java, както и на десетки технически и научни публикации. Светлин Наков има докторска степен в областта на компютърните науки, носител е на Наградата “Джон Атанасов” на Президента на България.

Ивайло e Senior Full-stack Web Developer в Motion Software. Участвал e в професионални проекти на различни JavaScript технологии, като Node.js, React, ASP.NET Core и др. Обича да предава знанията и опита си и да помага на хората да ги усвояват и напредват. С две думи – харесва му да преподава. Целта му като преподавател е да покаже, че всеки може да стане добър програмист!

Ален е трейнинг директор в СофтУни. Учил е Право, но след известно време в сферата на правните услуги, се насочва към програмирането – нещо, с което винаги се е занимавал любителски. Преподавал е в най-различни курсове в Софтуерния Университет. Обича да предава знанията си и да вдъхновява хората да се развиват и да преследват целите си.
Светлин Наков, Ивайло Папазов и Ален Паунов photo Светлин Наков, Ивайло Папазов и Ален Паунов photo Светлин Наков, Ивайло Папазов и Ален Паунов photo