Tech Stage: Deploying containerized applications into a Kubernetes cluster
Loading...
Семинар

Tech Stage: Deploying containerized applications into a Kubernetes cluster

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Tech Stage: Deploying containerized applications into a Kubernetes cluster", който ще се проведе нa 17 декември 2019 г. (вторник) от 19:00 часа в зала Experience на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1). Лектор e Лъчезар Балев.

За Семинара

В семинара ще се направи кратко въведение към Kubernetes (K8s). След това ще има демонстрация на dockerize и deploy на две прости приложения в k8s cluster. Ще има и бърз поглед към архитектурата на K8s, а после ще се разгледа малко по-дълбоко с някои от най-важните k8s обекти като Nodes, Controllers, Services. Когато се поставят основите, ще дойде време и за примерни приложения - малък Spring Boot Back end и Angular Front end. В края тези приложения ще се публикуват в GClould и / или Minikube и ще се разгледат в процес на работа. Не се изискват предварителни познания по k8s! Приложенията и скриптовете, които ще се използват, ще бъдат достъпни в Github.

За Лектора

Лъчезар Балев

Льчезар е софтуерен инженер с 19+ години реален опит в различни проекти. Среща Java през 2000 г. под формата на J2SE 1.2, но неговата "Hello, World!" e написана в BASIC много преди това. В момента работи в REWE Digital България по вълнуваща архитектура, ориентирана към microservices. В ежедневните си задачи използва Java, TypeScript и Kotlin. Радва се също да допринася за набор от инструменти за CI / CD. Обича да експериментира, надниква под капака на популярните рамки с отворен код и изгражда използваем и надежден софтуер. Можем да го срещнем в Stack Overflow, GitHub, LinkedIn и някои по-малки онлайн общности. В свободното си време обича да кара мотоциклета си и да изкачва планини. Личен уебсайт: http://balev.eu/
Лъчезар Балев photo