Интернет на свързаните неща
Loading...
Семинар

Интернет на свързаните неща

15.07.20 19:00 - 20:00 Online 1 Online 1 д-р Павлин Добрев
Гледайте безплатно онлайн семинар на тема "Интернет на свързаните неща" нa 15 юли 2020 г. (сряда) от 19:00 часа с лектор д-р Павлин Добрев. Семинарът е организиран съвместно с Bosch IO Bulgaria и СофтУни.

За Семинара

Свързаността трансформира всички области на живота, започвайки от интелигентните домове, минавайки през промишлеността, офис сградите, селското стопанство и транспорта. Интернет на нещата (IoT) най-накрая достигна до корпоративния сектор и в момента все повече се комерсиализира. Прогнозите на Бош се сбъднаха и компанията вече има повече от 50 милиона свързани устройства! През 2025 г. всички Бош продукти ще притежават интелигентност, или изкуствения интелект ще играе ключова роля в тяхното създаване. По време на семинара, лектора ще проследи еволюцията на Бош по отношение на Интернет на нещата. Той ще представи референтна архитектура за разнообразни предметни области, като свързани сгради, търговия на дребно и интелигентна архитектура. За Бош нещата са най-съществената част в IoT. Компанията проектира продуктите си според изискванията на IoT: осъзнаващи, автономни и реагиращи на промени.

За Лектора

д-р Павлин Добрев

Д-р Павлин Добрев е директор в Бош.ИО. Компанията, собственост на Бош, разработва софтуер в областта на Интернет на нещата. Той отговоря за управлението на качеството и процесите на Bosch IoT Suite, за цялостната поддръжка на ISO 9001, ISO 20000 и ISO 27001 в Бош.ИО, както и за различни изследователски и клиентски проекти. Д-р Добрев има повече от 22 г. опит с най-новите облачни технологии, Java, OSGi и вградени системи. Той активно участва в OSGi Alliance, Java Community Process и други технологични групи, член е на Eclipse Foundation и участва в разработването на Eclipse IDE в рамките на проекта Equinox. Има докторска степен по компютърни системи в областта на управление на знания от Института по паралелна обработка на информацията към Българската академия на науките и магистратура по информатика от Факултета по математика и информатика към Софийския университет. Автор е на редица научни и технически публикации и е участник в престижни международни конференции.
https://www.linkedin.com/in/pavlin/
д-р Павлин Добрев photo