Ден за професионално ориентиране в СофтУни - април 2021
Loading...
Семинар

Ден за професионално ориентиране в СофтУни - април 2021

06.04.21 19:00 - 22:40 Online 2 Online 2 Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев
Гледайте безплатно онлайн събитието Деня за професионално ориентиране в СофтУни, който ще се излъчи 6 април (вторник) от 19:00 часа онлайн на живо. Част от събитието ще бъдат едни от най-доказалите се професионалисти в ИТ бранша, практикуващи в технологиите, изучавани в Професионалния модул на СофтУни:
Стамо Петков - C#
Ивайло Папазов - JavaScript
Дончо Минков - Python
Мартин Паунов - Java
Димо Митев - QA

За Семинара

Професионалният модул, част от учебната програма на проекта Софтуерен университет, дава възможност на курсистите да изучават един от четирите най-използвани езици за програмиране в бизнеса - C#, JavaScript, Python, Java, както и QA (софтуерно тестване). За да получите правилните насоки при своя избор на професионално развитие сме поканили на едно място специалисти с дългогодишен опит в програмирането, които по време на Деня за професионално ориентиране да разкрият кои са предимствата и предизвикателствата при използването на една от четирите софтуерни технологии, както и какво са постигнали, благодарение на опита си досега. Освен че всеки от тях ще има възможността да сподели своите насоки, след това Стамо, Ивайло, Дончо, Мартин и Димо ще бъдат част от дискусия, в която ще може да задавате своите въпроси. Водещ на събитието ще бъде Атанас Василев.

За Атанас:
Атанас започва пътешествието си в света на програмирането още в гимназията, като паралелно се обучава в SoftUni и започва да участва в състезания и олимпиади. Печели НТИТ „Джон Атанасов“ и става лауреат на Националната олимпиада по информационни технологии. Номиниран от БАИТ в категория "Младежка награда" за 2020 г. В момента учи "Софтуерно инженерство" във ФМИ към СУ. Започва кариерата си в ИТ сферата след като завършва 11-ти клас, когато започва като стажант в ScaleFocus. Към момента работи като Full-stack Developer в Dev екипа на SoftUni.

За Лектора

Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев

Стамо се занимава професионално с програмиране вече повече от 15 г. Минал е през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открива .NET и C#. За него образованието е кауза. Бил е лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил е C# Basics и ASP.NET MVC в Софтуни, както и няколко курса в Нов Български Университет.

Ивайло e Senior Full-stack Web Developer в Dev екипа на Motion Software. Участвал е в професионални проекти на различни JS технологии, като Node.js, React и др. Вълнува се от JS и от Front-end. Обича да предава знанията си и да помага на хората да ги усвояват и напредват. Целта му като преподавател е да покаже на студентите, че могат да се справят и да станат добри програмисти!

Дончо има дългогодишен опит в разработката на софтуер, както и в изготвяне и водене на технологични курсове. Работил е на много платформи, в това число SpringMVC, ASP.NET, Node.js, Angular, React.js, Android, iOS и други. В момента е старши full-stack програмист в SoftUni като използва ASP.NET Core и React.js.

Мартин има опит в разработката на различни софтуерни решения в технологичните стекове на Java, C++ и C#. Разработвал е Windows апликации с интеграция на Machine Vision системи за индустриална автоматизация. В момента е разработчки в VRS - https://virtualracingschool.com/, където използва Java, GWT, Google App Engine.

Димо работи като QA архитект и има повече от 15 г. в областта на софтуерното тестване. През последните 10 г. той е част от екипа на Progress. Занимава се е с всякакви видове тестване като се фокусира основно върху създаването на ефективни процеси и тяхното последващо автоматизиране. Печели първа награда като лектор на италианския Software Testing форум.
Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев photo Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев photo Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев photo Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев photo Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев photo Стамо Петков, Ивайло Папазов, Дончо Минков, Мартин Паунов, Димо Митев photo