Loading...

От сферата на туризма до програмирането - пътят на Славяна Чоновска

avatar Катерина Костадинова 2 минути
От сферата на туризма до програмирането - пътят на Славяна Чоновска

Славяна Чоновска е един от успешно завършилите програмата в проекта ни “Софтуерен университет” и след благополучна реализация в мечтаната от нея сфера (тази на програмирането), тя определено има какво да ни разкаже! Вижте следващите редове, за да научите отговорите, които даде тя, по време на интригуващото ни интервю:

Здравей, Славяна! Представи се пред нас :)

Здравейте, казвам се Славяна, на 24 години съм. Имам бакалавъркса степен в туризма, но припознах програмирането като професията за мен. От лятото на миналата година работя като .NET Developer в SBTech. Към момента работата ми е фокусирана върху back-end програмиране, но намирам за привлекателна разработката на цялостни web приложения, чрез които развивам уменията си с ASP .NET.

Как започна историята ти със СофтУни и как научи за нас?

За СофтУни чух от познати. Заинтригува ме това, че програмата и методологията им са практически насочени. Към онзи момент все още следвах висше образование и работех в туристическа агенция. Работата в областта на туризма не намирах за достатъчно предизвикателна и, тъй като технологиите винаги са будили моя интерес, реших да запиша Programming Basics курса и да проверя дали IT сферата е подходяща за мен.

Какви са впечатленията ти от цялостната програма по софтуерно инженерство в СофтУни? 

Харесва ми, че курсовете добре се награждат един друг и има ясна структура, която курсистите да следват. Програмата е оформена по оптимален начин, позволяващ на студентите да придобият всички нужни практически знания. Материалът се поднася по лесен и достъпен, но едновременно предизвикателен начин, което поддържа моя интерес. 

Какво се промени за теб, след като започна програмата?

Още след приключването на първия курс, реших да пренасоча кариерното си развитие и да продължа със софтуерното обучение. Не беше лесно, защото учех на две места, също и работех, но резултатът от усилията ми ме мотивираше да продължавам. След като успешно приключих C# Web модула, се явих на първото си технологично интервю и за мое щастие то мина успешно. Предложиха ми да започна работа на сегашната ми позиция, като Junior .NET Developer. Все още продължавам да записвам курсове в СофтУни, които намирам за полезни на работното си място, последният от които е C# Masterclass.

Беше ли ти обърнато достатъчно внимание по време на обучението?

Едно от нещата в СофтУни, които много ми харесаха, е именно личното отношение към курсистите. Атмосферата е изключително приятелска и предразполагаща, кара те да вярваш, че няма глупави въпроси. 

На последно място – можеш ли да дадеш съвет към бъдещите курсисти на СофтУни? 

Ако можех да върна времето назад, бих започнала развитието си в областта доста по-рано, така че моят съвет е към тези, които имат нужда от малко побутване: Ако намирате нещо за интересно, не губете време, а пробвайте, няма какво да губите.

Ако историята на Славяна ви е вдъхновила и вече сте преминали през Programming Basics, навлезте още по-навътре в сферата на програмирането с някой от предстоящите отворени курсове! С практически-насочена методология на преподаване и знания, идващи от топ практици в областта, ще трупате ценни умения по възможно най-ефективния и приложим в реалната работна среда начин. Не се колебайте - очакваме ви, за да ви помогнем да започнете своето стремително пътешествие по пътя на успеха! :)