Loading...

Георги Димитров - откриване на мечтаната работа и пълна преквалификация за една година

avatar Катерина Костадинова 3 минути
Георги Димитров - откриване на мечтаната работа и пълна преквалификация за една година

Георги Димитров е част от алумнито ни с успешни студенти, за които имаме щастието редовно да ти разказваме, като заедно проследяваме тяхното вдъхновяващо развитие. Виж как Георги открива истинската си страст в ИТ сферата и се преквалифицира изцяло за малко повече от година:

Представи се пред нас

Казвам се Георги Димитров и имам образование в социалните науки. Сменил съм доста фирми и поприща в търсене на умението/работата, която ще ме вдъхновява и развива всеки ден. Работил съм като медиен анализатор, акаунт мениджър, а в последните години и като специалист риск и дигитални плащания. Все нещо ми липсваше, не се чувствах отдаден на 100%. Докато не открих магията на програмирането през април 2020 (с курс на СофтУни), когато реших, че ще се преквалифицирам и ще работя в IT сферата. В момента карам IT стаж в Paraflow Communications и съм щастлив, че мога да се занимавам с това, което обичам.

 Как започна историята ти със SoftUni?

''Връзката" ми със СофтУни започно официално през април 2020, когато записах Programming Basics с Python. Преди това бях записал курс в друга академия, но нещо в процеса (даже не започнах самия курс) не ми хареса, не помня какво. След това направих малко проучване и не беше трудно да се спра на СофтУни. Хареса ми професионалният вид на сайта и интуитивното и лесно записване.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

В момента съм в процес на завършване на Django Web Framework. Обученията в СофтУни са оставили много впечатления у мен, някои много трайни. Оставям настрана фактът, че се набляга сериозно на практическите умения и се работи по реални проекти, че се навлиза доста навътре в програмирането (отвъд технологии и езици), че преподавателите (тези, с които аз съм работил) са на топ ниво, най-важното е отношението. Винаги съм се чувствал добре дошъл и част от някаква общност. Винаги съм усещал подкрепа. Това е културата на самата организация, знам го, защото участвах в стажантската им програма, макар и да не я завърших. Учи здраво, вярвай в себе си и ще успееш.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni? 

Аз съм учил в Софтуерен университет, затова ще говоря за него. Лекторският състав е чудесен, това са моите впечатления досега. Не мисля, че съм имал слаб или неубедителен лектор. Лекциите винаги са изобилствали от практически примери и ситуации от живота на един програмист.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Смятам, че курсовете са много добре разработени. Естествено, едно нещо винаги може да се подобрява, но всичките ми познания по програмиране се дължат на тези курсове. Чисто технически, най-важното и ценното в курсовете е практическата им насоченост: кодене и решаване на задачи. В настоящия курс даже изработваме уеб приложение.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Накратко: всичко се промени. Напуснах работата си и се фокусирах върху обучението ми в СофтУни и по-специално - пътеката за Python developers. Благодарение на обучението ми в СофтУни, бих се определил като напреднал потребител що се отнася до езика Python. Придобих и фундаментално разбиране на основните концепции в програмирането: цикли, видове данни, условни конструкции, функции, ООП, exception handling, протоколът http, бази данни, version control системи, unit тестване и други. На ниво технологии и инструменти, придобих умения по Django, Pycharm, PostgreSQL, Amazon Web Services (заради проекта в настоящия курс), Github . Както вече споменах, в момента карам IT стаж в Business Solutions департамента на Paraflow Communications: разработвам реални приложения по реални изисквания на клиенти, примерно център за смс нотификация при възникване на дадено събитие. Убеден съм, че нямаше да имам нито знанията, нито нужното самочувствие да започна стаж, ако не беше обучението ми в СофтУни.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Не мислете за големи заплати и престижни постове. Трудете се и вярвайте в себе си, всичко ще се нареди с времето. Както се случва при мен.
---
Не се колебай да се впуснеш в собственото си предизвикателство и да навлезеш в света на програмирането. Кандидатствай за безплатния ни курс Programming Basics! Ако историята на Георги ти е допаднала и искаш да прочетеш историите на още наши курсисти, можеш да ги намериш в блога ни. А ако желаеш да споделиш своята SoftUni история, свържи се с нас на content@softuni.bg.