Loading...

SoftUni и Tek Experts заедно в събитието "She can do IT" - интервю със Светослав Ваксевски

avatar Катерина Костадинова 2 минути
SoftUni и Tek Experts заедно в събитието "She can do IT" - интервю със Светослав Ваксевски

Светослав Ваксевски е нашият Senior Talent Acquisition Specialist с богат опит в подбора на кадри в много разнообразни сектори на бизнеса, някои от които – ИТ, финанси, маркетинг, човешки ресурси, стажантски програми и др. Участвал е в множество ярки събития и големи изложения, като например „Дни на кариерата“, „Кариери в България! Защо не?“, включително и в международни кариерни събития. Днес той ще ни разкаже за събитието “She can do IT” в партньорство между СофтУни и Tek Experts, което се проведе на 24 октомври.

Здравей, Светослав! Можеш ли да ни разкажеш повече за идеята на събитието “She can do IT”?

Здравейте! Събитието беше организирано около партньорството между СофтУни и Tek Experts. Идеята и фокусът бяха отправени към кариерното развитие на жените в България. Имах удоволствието да работя съвместно с Велимира Илиева, която е Operations Manager EMEA в Tek Experts, която представи пред участниците цялостния процес по кандидатстване от гледна точка на работодателя. Тя фокусира вниманието ни и върху различните генерации и това как те се представят в работна среда. Сподели разнообразни ИТ позиции, които не включват непременно програмиране, и даде множество ценни съвети както за жените, така и всички останали, които имат желанието да насочат своите професионални усилия и растеж в сектора на информационните технологии.

Каква беше твоята роля по време на “She can do IT”?

Моята роля се състоеше в това да разкажа и дам съвети за това как да си направим добра автобиография, подкрепено с примери от практиката с най-често допусканите грешки и начини, по които да ги избегнем. Споделих ценни аспекти от опита ми с големи ИТ компании, както и компании в секторите на финансите, маркетинга и разнообразни стажантски програми. Имаше и дискусионен панел, по време на който участниците имаха възможността да задават своите въпроси и да се включат в двустранен разговор, заедно с нас. За финал предоставих линкове към novoresume.com с едногодишен достъп за студентите на СофтУни, за да изготвят своите автобиографии.

Всички останахме доволни от начина, по който се проведе събитието, и смятам, че информацията беше изключително полезна за участниците. Доста хора останаха и след края на събитието, за да продължим да разговаряме на разнообразни теми, които ги вълнуват.

Защо СофтУни избра да се включи в подобно събитие?

СофтУни има за цел да насърчава младите и амбициозни поколения да следват своите кариерни мечти. За тази цел се стремим не само да им предоставим необходимото качествено образование, но и пълна кариерна подкрепа и помощ във всеки етап от кандидатстването и намирането на работа, след завършване на Софтуерния университет. За нас участието в подобни събития е възможност за доразвиване на тази дейност и помагане на повече и повече хора, които имат амбицията да преследват ИТ кариера или кариера в сферите на маркетинга, предприемачеството, дизайна и др. А работата с Tek Experts винаги е огромно удоволствие за нас и сме щастливи, че имаме възможността съвместно да указваме подкрепа на младите таланти.