Защо трябва да научите C++?

Защо трябва да научите C++?

avatar Aneliya Terzieva 1 минута
Защо трябва да научите C++?

C++ е изключително силен език, който може да ви даде пълна свобода, как да използвате ресурсите на компютъра. Неговата бързина на изпълнение и възможност да използвате разнообразие от безплатни ресурси го правят предпочитан език за разработката на игри и десктоп приложения.

C++ е изключително подходящ за старт в обучение по основи на програмирането, по няколко причини:

  1. Скалируемост

Най-голямото предимство на C++, неговата скалируемост, е причина да е предпочитан език за написването на приложения, които изискват голяма ползваемост на ресурси. Графиките например изискват огромен ресурс, ето защо най-красивите 3D игри са написани на C++.

  1. Бързина

Като статичен език, С++ има най-конкурентното представяне от към бързина, сравнено с всички други динамични езици.

  1. Контрол

Както споменахме в началото, тъй като C++ дава голям контрол над това до колко и как приложението използва машинните ресурси, приложенията написани със С++ могат да използват минимален ресурс. Това е причината, много големи корпорации да разчитат на C++ за функционалности, за които скоростта е критична.

  1. Добре развита общност

Колкото по-добре развита е общността на даден програмен език, толкова повече помощ можете да намерите, за проблемите, с които се сблъсквате. Като начинаещи програмисти, съвсем скоро ще се запознаете със StackOverflow, платформата за въпроси и отговори в областта на програмирането, където C++  има 83.6% ниво на отговаряне и е 6-тия най-използван таг в платформата.

  1. Кариерни възможности

C++ може да ви помогне да се реализирате като софтуерни разработчици на игри и десктоп приложения, както и да ви помогне да станете част от разработката на продукти на големи корпорации, от ранга на Facebook, които също използват C++ за оптимизация на техните продукти.

  1. Бъдещо развитие

С развитието на технологиите в областта на виртуалната реалност, C++ софтуерните специалисти ще имат невероятно конкурентно предимство, тъй като С++ има най-голямо предимство за написването на приложения използващи виртуална реалност, с невероятна графика.

Искате ли да опознаете пълния потенциал на C++? Запишете се за новото ни безплатно обучение -Основи на програмирането на C++! То цели да ви въведе в света на програмирането, като е подходящ за напълно начинаещи!