Loading...

"Избрах Софтуерния университет заради свободата която предлага програмата на обучение"

avatar Георги Кацаров 2 минути
"Избрах Софтуерния университет заради свободата която предлага програмата на обучение"

В нашата рубрика ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Смятам, че много повече от сертификатите, ми помогнаха знанията които придобих в СофтУни.", споделя Мартин. Какво го привлече към програмирането? Не пропускайте да разберете от следващите редове!

Здравей, Мартин! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте, аз съм Мартин, на 21 години от град Смолян.

Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Страстта ми към технологиите и желанието ми да разглобя и разбера как работи всичко.

Кой курс от програмата ти беше най-полезен и защо?

Мисля, че всички бяха полезни, но най-много тези по обектно-ориентирано програмиране, където научих добри практики за структуриране на кода който пиша, така, че да бъде четим и лесен за поддръжка и разширяване в бъдеще.

Защо избра Софтуерния университет и каква беше атмосферата по време на обучението?

Заради свободата която предлага програмата на обучение и начина по който предават учебния материал. Атмосферата - приятна и мотивираща.

А в каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

Присъствена. Защото на място с толкова много мотивирани и знаещи хора по този начин е много по-лесно да попиташ, да се посъветваш и да разрешиш проблемите с които си се сблъскал в програмирането.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на програмата?

Когато за пръв път се сблъсках със структури от данни, класове и методи (Tech Module). Трябваше ми малко повече време докато осмисля новата информация.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

Да мисля рационално. Да прилагам неща от програмирането в истинския живот и да намирам решения на всички проблеми.

Помогна ли ти дипломата от Софтуерния университет за намирането на последваща професионална реализация?

Смятам, че много повече от сертификатите, ми помогнаха знанията които придобих в СофтУни.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Не знам, но се надявам след 5 години да бъда много по-добър в професията си, както и работата която върша да помага на всички хора.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Да се подготвят за забавление и много знания. Да решават всички задачи от лекции и упражнения, защото най-лесният начин да научиш нещо, е като го направиш много пъти. Да използват Google и Stack Overflow постоянно.

За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на marketing@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.