Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки

Предложения за безплатна изработка на сайтове от нестопански организации

В тази тема организации с идеална цел могат да заявят желание да им се изработи безплатен уеб сайт от курсист в WordPress курса в СофтУни, а студенти от СофтУни могат да предложат своите безплатни услуги по изработката. Сайтовете се изработват с учебна цел и не е грантирано, че ще бъдат достатъчно добри, за да се ползват на практика, но има добри шансове.

  • Организацията описва накратко проекта и основните страници в него и оставя свой контакт. Студентите се свързват и се уговарят с организацията дали могат да поемат изграждането на сайта.
  • Студентите също могат да оставят свой контакт и да опишат в какви области им е интересно да направят сайт.

В тази тема можете свободно да потърсите кой да ви изработи сайт (ако сте организация) или да предложите услугите си по изработка на WordPress сайт (ако сте студент).

Ето и цялата история около безплатните WordPress сайтове:

В СофтУни провеждаме курс по изграждане на уеб сайтове с WordPress на начално ниво. Курсът обхваща изграждане на съвременни уеб сайтове и в него всеки студент трябва да изработи и защити практически курсов проект - WordPress сайт в Интернет, с домейн, инсталирана тема, изградени страници и смислено, полезно някому съдържание.

В курса сме заложили, че студентите трябва да направят сайт, който да се ползва в практиката от реално действаща организация (или бизнес), вместо да се забавляват с проект, който да отиде накрая "в кошчето за боклук". Затова насърчаваме студентите да се свържат с организации, които имат нужда от сайт и да работят с тях, за да изградят нещо, което ще е полезно на някого. Така и мотивацията им ще е по-голяма, като знаят, че сайтът наистина ще се ползва и не може да е недовършен или счупен, че трябва да е удобен, че трябва информацията да е смислена, дизайнът да съответства на визията на организацията и т.н.

Търсим организации, които имат нужда от сайт, но не могат да си позволят да платят за такъв. Предпочитаме да помогнем на организации или проекти с идеална цел, фондации, НПО, каузи и инициативи в полза на обществото и други некомерсиални идеи.

Сайтът трябва да не е сложен и да може да се направи с готова WordPress тема с визуален редактор за 10-20 часа работа. Ето няколко примера за такива сайтове от фондации или организации, които ползват WordPress: https://karindom.org, http://animusassociation.org, http://conf.softuni.bg, http://2doit.co/softcon/. Сайтът не включва авторски графичен и уеб дизайн (това не се изучава в курса), както и не трябва да включва програмиране и разработка на нестандартни за WordPress модули и функционалности (това не се учи в курса). Става дума за малък стандартен уеб сайт с няколко страници с информация: заглавна страница (картинка / слайдер / друго) + информационни страници + новини (блог / статии) + контакти и такива неща.

Организациите са поканени да споделят своите проекти или каузи, за които имат нужда от съвременен уеб сайт. Опишете:

  • Име на проект
  • Няколко изречения
  • Основни страници (примерно: заглавна страница, новини, проекти, контакти)
  • Стар сайт (ако има)

Студентите са поканени да споделят от работа по какви проекти се интересуват и биха ги работили с удоволствие. Опишете:

  • Име, контакт (примерно FB профил или email)
  • Няколко думи от какво се интересувате.

За студентите смятам, че ще е полезно да имат реален, работещ в практиката проект, който да сложат в своето портфолио и CV.

Надявам се този проект да даде светлина на организации, които имат кауза, но нямат ИТ специалисти, които да им направят сайт, а студентите да се вдъхновят помагайки на реални каузи за обществото. Успех на всички!

Наков

9
WordPress Basics 06/04/2017 16:43:06
nakov:
Затварям темата, тъй като срокът за избор на проект за всички студенти приключи. Надявам се да е имало добри напасвания студент-организация. Следващото издание на курса ще бъде юли-август 2017 г. и вероятно пак ще пуснем възможност студенти да работят по проекти на граждански организации с нестопанска цел.
karamanev avatar karamanev 1 Точки

Здравейте, колеги,

моят проект не е некомерсиален... но и точно комерсиален не е. Редактор съм в списание и пред последната година полагам усилия, за да популяризирам един голям български фотограф от близкото миналото - Йордан Йорданов - Юри. Първата стъпка беше да напиша роман за живота му, сега набирам средства, за да издадем албум с неговите фотографии. Затова си мисля, че е нужна допълнителна платформа извън фейсбук, която да събере цялата информация. Предполагам, че начинанието би било любопитно за хора с интереси към фотографията и/или литературата, за момента цялата информация по него е събрана тук:

https://www.facebook.com/YordanYordanovYuri/ 

https://spisanie8.bg/магазин/208-и-додето-се-раждат-лъчите.html

Сайтът би се вписал в търсената концепция според мен, ще са нужни 4 или 5 секции - биография, галерия с фотографии, информация за романа, новини и контакти. Много бързо мога да подготвя конкретната структура, но, разбира се, може да го обсъдим и конкретно ако някой прояви интерес.

За връзка с мен: karamanev@yahoo.com

Хубав ден и свежа седмица желая,

Георги

0
ChristianAntonoff avatar ChristianAntonoff 2 Точки

Здравейте,

 

Проектът ни се казва The Beautiful Faces of Syria. Ние сме група ентусиасти, който искат да покажат и другото лице на Сирия - това на страна с богата история, култура и традиции. Целта ни е чрез серия от различни мероприятия да покажем красотата на тази страна. Ще разкажем за хората дошли у нас и намерили нов дом. Ще вкусим и от екзотиката и обаянието на тази страната и нейната кухня.

Това от което се нуждаем е сравните изчистен и скромен сайт със следната структура:

  • News
  • About
  • Blog
  • Events
  • Media
  • Gallery
  • Links (Facebook, Twitter, etc)

Ако проявявате интерес, моля пишете на thebeautifulfaceofsyria@gmail.com


Благодаря предварително,

Кристиян Антонов


 

1
10/04/2017 18:33:22
AutismToday avatar AutismToday 2 Точки

Здравейте!

 Ние сме сдружение "Аутисъм днес" и бихме искали да се възползваме от разработването на сайт.

 „Аутизъм днес“ е сдружение, учредено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, общественици и родители на деца с аутизъм.

 Мисията на организацията е обучението на специалисти и създаване на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейски професионални и етични стандарти за практика.

E-mail за контакт: autismtodayaba@gmail.com

1
MariaManolova avatar MariaManolova 1 Точки

Здравейте!

Благодаря за прекрасната идея и възможност!

Ние сме НПО - Сдружение "Католически скаути - България" и имаме нужда от сайт. Ние сме млада и динамична организация и досега не сме имали такъв, а ни е много необходим.

Сдружение “Католически Скаути - България” е християнски младежки съюз, създадено през 2014 г., чието основаване е продиктувано от необходимостта от младежко и юношеско образование чрез скаутските принципи в Католическата църква в България да развиват своя потенциал с помоща на практиката на традиционното скаутство на Бейдън-Пауъл - утвърждаване на християнските принципи и ценности. 
Сдружението е член на Международното Сдружение на Гидове и Скаути на Европа - Федерация на Европейското Скаустсво, което от своя страна е международно частно сдружение на верни християни подлежащи на Папското Право и притежава юридическа правосубектност. Сдружението се ръководи и от църковното право на Католическата Църква.

Сдружението “Католически Скаути България” е доброволна, направителствена, неполитическа, невоенизирана образувателна организация, отворена за всички млади хора, без разлика на произход, раса, пол, приемащи християнските ценности и религия. 
Сдружението е с широки перспективи за разпространение на дейности сред младите в църквата. Дейността на скаутите предимно е сред природата, целта е да се постигне разбирателство на младия човек с природата и околните чрез прилагането на християнските принципи. Дейностите са свързани с екология, оцеляване в природата, лагеруване, спортни мероприятия, благотворителност, международен обмен и обучение.

 

Моля, ако някой прояви желание, нека се свърже с мен - manollova.maria@gmail.com

Благодаря!

Мария

0
IlianaStoicheva avatar IlianaStoicheva 1 Точки

Здравейте,

Благодаря за прекрасната възможност, която предлагате!

Казвам се Илиана Стойчева и съм председател на Българска платформа към Европейско женско лоби. Ние сме коалиция от 8 неправителствени организации, които работят срещу домашното насилие, трафик на жени и деца, равнопоставено участие на жените и мъжете във всички сфери на обществения живот и срещу дискриминацията, основана на пола.

Бихме били щастливи, ако изработите сайт за нашата коалиция. Ще се радвам, ако се свържете с мен на balabanova.sto@gmail.com

За повече предварителна информация ви предлагам и линк към Европейско женско лоби, чиито членове сме www.womenlobby.com

Поздрави,

Илиана Стойчева

 

0
DeqnStefanov avatar DeqnStefanov 1 Точки

Здравейте, ние сме сдружение Future Leeway Movies, учредено през началото на тази година и нашите цели са популяризиране и утвърждаване на съвременното киноизкуство, театър, телевизия и литература в страната и в чужбина, създаване, разпространяване и подпомагане опазването на културни произведения в областта на театъра, музиката, киното, аудиовизията, литературата, киноизкуството и телевизията, откриване, подпомагане и обучаване на млади таланти в областта на културата, развиване и усъвършенстване на образованието в областта на изкуствата и културата и пр. Проектите ни се увеличават непрекъснато и се опитваме да направим проекти във всеки аспект на културата. Бихме се радвали, ако ни подкрепите, като ни направите сайт. Благодарim предварително.

Контакт с Прецедател на УС - deian_stefanov@abv.bg / 0899-984-184 / https://www.facebook.com/xdeyan.stefanov

Контакт с екип на сдружението - future.leeway.movies@gmail.com

Facebook :

https://www.facebook.com/FLMovies/

https://www.facebook.com/FLMProjects/

https://www.facebook.com/FLMCharity/

0
balkanskiprosvetitel avatar balkanskiprosvetitel 1 Точки

Здравейте!

Пишем ви от Народно Читалище "Балкански Просветител-1871" гр.Смолян. Бихме желали да ни помогнете да си направим

сайт. Досега сме нямали, но работим по въпроса. Имаме си вече платен домейн :balkanskiprosvetitel.bg

На етап сме избиране на подходяща тема от Wordpress. Харесали сме тема "Twenty Ten", но приемаме и други предложения.

Сайта искаме да е лек, responsive, изчистен, свеж. Ще съдържа стандартни колони като Новини, История, Танцови ансамбли, Вокална група, Библиотека, Програми, Контакти (в процес на уточняване са).

В заглавната страница искаме да се акцентира върху календар на събитията или новини.

Много ще се радваме, ако някой студент прояви интерес към нашия сайт. От скоро, читалището има ново настоятелство с млади попълнения, които се стремят да развиват дейността ни в по-големи мащаби. За съжаление, нямаме ИТ специалист и се учим сами.

Благодаря! 

При интерес пишете ни на: nch_balkanskiprosvetitel1871@abv.bg

 

 

0
Far1930 avatar Far1930 0 Точки

Име на проект: Народно читалище "Фар 1930" с. Паволче, общ. Враца

Здравейте, казвам се Мария Божковска и съм секретар и библиотекар към читалище "Фар 1930".  Преди една година имаше сайт pavolche.com, който за съжаление изчезна и фирмата, която го поддържаше не можа да го възстанови. Там беше публикувана информация за институциите /Читалище, Кметство, училище, детска градина/ и фирмите в селото. В момента читалището ни няма уеб сайт и ще се радваме, ако някой прояви интерес и ни разработи безплатно съвременен уеб сайт, защото средствата с които разполагаме са ограничени и целеви. Желанието ни е основните страници да са: заглавна страница и/или банери с: новини и събития; за нас; контакти; библиотека; художествена самодейност; отчетност, проекти и евентуално препратка към фейсбук страницата на селото Село Паволче- Pavolche Village, където в момента библиотекарите публикуват новини и снимков материал от събитията ни. 

Ако някой прояви интерес към нашата идея, нека да ми пише на e-mail: bojkovska@abv.bg или се свърже с мен на 0885322610.

Предварително Ви благодарим за прекрасната възможност, която предлагате!

Успешна седмица.

0
vchernev93 avatar vchernev93 1 Точки

Здавейте,

Името на нашата неправителствена организация е Млади Изслседователи за Младежко Развитие (Young Improvers for Youth Development) . Нуждаем се от нов уебсайт.

Ние сме група от млади хора, които винаги са готови да научат нещо и да го споделят. Наясно сме с нашата социална отговорност като младежи сме готови да бъдем по-активни и динамични и да използваме нашия потенциал по един добър и полезен начин. Като една от целите на групата, ние искаме да достигнем до повече младежи и да им дадем възможност да пътуват, да се срещнат с хора от други страни и да се учат чрез участие и сътрудничество. По този начин ние вярваме, че не само тези младежи ще имат шанс да разширят своя хоризонт, но и ще могат да контактуват с млади хора от други страни, да споделят своите идеи, култури, традиции ... и т.н. Целта ни е да придобием нови умения и да ги използваме за младите хора около нас, за да ги накараме да осъзнаят силата, енергията и потенциала си. Участието на младите хора, развитието на общността, правата на човека, междукултурния диалог и доброволчеството са част от темата, върху която се фокусираме.
Младите подобрители за развитие на младежта имат за цел да инициират, насърчават и прилагат мерки за устойчиво и активно развитие на качеството на живот, като се стремят да изградят отговорно и активно общество по отношение на културното, образователното, социалното и екологичното развитие.


Целите на организацията са:
1. Да организира дейности за развитие на качеството на живот, включително за подкрепа на законодателните инициативи, насочени към икономическото, социалното, културното, образователното и екологичното развитие.
2. Да се ​​идентифицират местните, регионални и национални проблеми и да се проектират решения в партньорство с публичния и частния сектор.
3. Да организира обучителни курсове, семинари, конференции, обществени дебати и да организира публични прояви и други дейности за информиране на обществеността за значението на активното развитие.
4. Да се ​​насърчава значението на образованието като цяло и гражданската отговорност за активното развитие на обществото.
5. Да насърчава социалното приобщаване на младите хора с по-малко възможности.
6. Разработване на нови програми с национални и международни партньори и публични власти.

 

Уебсайт: http://youngimprovers.wixsite.com/yiyd

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/youngimprovers/

За контакти: youngimprovers@gmail.com

0
27/04/2017 11:19:35
GeorgievRosen avatar GeorgievRosen 1 Точки

Здравейте, ние сме "Асоциация за европейско развитие на българското село" със седалище Благоевград. Асоциацията е регистрирана по ЗЮЛНЦ и работи много активно за възстановяване и развитие на селата в България. Ние сме нова организация, но има все по-голям интерес към нашата дейност от страна на други организации, които искат да ни бъдат партньори и от страна на кметове на села от цялата страна, искащи да се присъединят към нашата кауза. Работим като партньор в сферата на развитието на селския туризъм със сдружение "Деветашко плато", което е водещо в България за модерно селско развитие. Имаме и спечелен проект по ОП РЧР, в който сме партньори на Община Благоевград. Множеството инициативи и работата по ОП налага да имаме сайт, който да съдържа заглавна страница, новини, контакти, проекти. Имаме страница във фейсбук, но това не е достатъчно. Нашият email е aerbs@mail.bg.

0
kalisteya avatar kalisteya 1 Точки

Здравейте,

Ние сме сдружение "Младежка инициатива", което е създадено през 2007 година в град София от група млади ентусиасти с идеята да се организират и подкрепят инициативи за откриване и подпомагане на млади таланти, за развитието на младите хора чрез ангажирането им в общественополезни, спортни и културни дейности. Организацията подпомага утвърждаването на ценностите на гражданското общество, като се стреми да възпитава младите хора в България в любов към природата и екологосъобразен начин на живот.

От самото му създаване една от основните дейности на сдружението е изготвянето и изпълнението на проекти, финансирани от Европейските фондове.

В духа на нашата мисия за подкрепа на активни, образовани и нуждаещи се от това някой да повярва в тях хора, "Младежка инициатива" иска да се включи във Вашата инициатива за изработване на сайт. Той трябва да се състои от стандартните: заглавна страница; информация за сдружението; новини; събития; галерия; контакти.

За допълнителна и по-подробна информация, при интерес, моля да пишете на електронна поща: kalisteya@mail.bg

Благодаря за вниманието!

Весела

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.